Ugrás a tartalomra

Két új játszótér

Két új játszótér

Korábban a sajtó már beszámolt róla, hogy Kishegyesen és Bácsfeketehegyen korszerű játszóterek építése zajlik. Január végén a munka utolsó fázisa is befejeződött. Sándor István, Kishegyes község alpolgármestere elmondta, hogy 2019-ben kezdődött meg a játszótérfejlesztési projektum, hogy minden követelménynek és előírásnak megfelelő játszóterek kerüljenek a község mindhárom településére. Elsőként Szeghegy központjában alakított ki ilyen létesítményt az önkormányzat, 2022 végén és az idei év elején pedig pont került a játszóterek fejlesztésének végére.

– Immár elkerített és biztonságos játszóterek állnak Kishegyesen és Bácsfeketehegyen is a gyerekek rendelkezésére. Esésbiztos a burkolatuk, a játszótéri elemek rögzítve vannak, lebetonozott aljzattal, az elemek közti távolság pedig ki lett számolva, hogy nehogy a gyerekek egymásnak ütközzenek. Mindhárom településen központi helyre kerültek a játszóterek, a kishegyesi lokációt az is indokolta, hogy ott van a térfigyelő kamera. Bácsfeketehegyen pedig egy olyan füves területre került, közel a központhoz, amely lehetőséget kínál a bővítésre is, gondolok itt fásításra, padok kihelyezésére. Kishegyes estében is szükség mutatkozik fásításra, hogy a nyári időszakban se tűzzön a játszótérre a nap – mondta az alpolgármester, majd azzal folytatta, hogy Bácsfeketehegyen szükség volt a játszótér melletti járda javítására, mivel a szennyvízhálózat kivitelezésekor sérültek a járdaelemek. Az önkormányzat kieszközölte a kivitelezőnél, hogy betonozza újra az érintett részeket. Kishegyesen is szükséges a bejáratnál lévő járda javítása, mert megáll rajta a víz, és sár képződik. Ez ügyben az önkormányzat a helyi közösséggel közösen keres megoldást.

A játszótereket már birtokba vették a gyerekek és szüleik, és az alpolgármester elmondása szerint jók az első visszajelzések.

– Alkalmunk nyílt beszélgetni szülőkkel, akik elmondták, hogy örülnek az új játszótereknek. Kishegyesen azt is pozitívumként látják, hogy közel van az iskola, így a gyerekek meg tudnak ott állni, játszani egy kicsit. Nemcsak nap közben, hanem a megvilágításnak köszönhetően néha még az esti órákban is használják a játszóteret – mondta el Sándor, majd arról is szólt, hogy az új játszótérre a rendőrség is odafigyel. Néhány eseteben a helyszínre is kimentek, mivel fiatalok petárdáztak a környéken. A térfigyelő kamera a rendőrségre van bekötve, ami sokat segít a közbiztonság megőrzésében, illetve a játszótér állagának megóvásában. Az alpolgármester végezetül elmondta, hogy a projektum teljes mértékben önkormányzati források felhasználásával valósult meg.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír