Ugrás a tartalomra

Készül a műfüves focipálya Kishegyesen

Készül a műfüves focipálya Kishegyesen

 Várhatóan október végén adják át a műfüves segédpályát. A talajmunkálatok már befejeződtek.

A gyepszőnyeg lehelyezése, a labdafogó hálók, a kapuk és a kerítés kiépítése van még hátra. A topolyán található TSC Labdarúgó Akadémiával való együttműködésnek köszönhetően az Egység Labdarúgó Klub fiatal focistái sokkal jobb körülmények között edzhetnek, ha elkészül a segédpálya.

Mintegy ötven fiatal labdarúgó rúgja a bőrt a kishegyesi klubban. A gyors és pontos passzolást gyakorolják a focisták a focipályán. Edzőjük, aki egyben a helyi labdarúgó klub elnöke is, azt mondja, sokkal jobb feltételekkel tudnak dolgozni, amióta együttműködnek a TSC Labdarúgó Akadémiával.

Baranyi Béla, elnök, Egység Labdarúgó Klub, Kishegyes: „Két csoporttal dolgozunk, a nyolctól tizenkét évesig és a tizenkettőtől a tizenöt évesek. Két külön edző vezeti. A TSC Akadémia az edzőket minden hónapban fizeti. Emellett a szerződésben benne van, hogy évente hatvanezer dinár értékben kapunk segélyt az akadémiától. Labdák, markerek, bóják, amik kellenek a labdarúgáshoz.”

Az együttműködés megkoronázása a helyiek szerint a műfüves segédpálya kiépítése, ami jelentősen javít majd az edzés körülményein. A befektetés értéke több mint 10 millió dinár.

Kovács Károly, a fejlesztési program koordinátora, Kishegyes: „Az első fázis abból állt, hogy a talajt előkészítsék a pálya kiépítésére. Fontos elmondani, hogy a földmunkálatok és a talajmunkálatok után kiépítésre került az úgynevezett vízelvezető rendszer, azaz a drain-rendszer, amivel el tudtuk érni, hogy a pályának megoldva legyen a vízelvezetése. A második fázisban pedig lekerül a műfüves gyep, illetve a labdafogó hálók, a kapuk, illetve magának az objektumnak a körülkerítése.”

Sándor István kishegyesi alpolgármester elmondta, az önkormányzat számára fontos az Egység Labdarúgó Klub fejlődése és a fiatal tehetségek segítése.

Sándor István, alpolgármester, Kishegyes: „Fontos számunkra, hogy itt is a feltételek javuljanak, hiszen van továbblépési lehetőség. Itt van Topolya nem messze. Egy tehetséges gyerek könnyen az akadémián köthet ki, azután pedig akár az európai porondra is léphet, és nem kell már messzire menni.”

A kishegyesi műfüves labdarúgó segédpálya 42 méter hosszú és 22 méter széles lesz. Átadását október végére tervezik.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír