Ugrás a tartalomra

Készül a fejlesztési terv Magyarkanizsán

A polgárok véleményére is kíváncsi az önkormányzat
Készül a fejlesztési terv Magyarkanizsán

A magyarkanizsai önkormányzatnál hamarosan sor kerül a 2022–2030-as községi stratégiai fejlesztési tervnek a kidolgozására. A terv a község legfőbb fejlesztési irányvonalait és elképzeléseit fekteti le az elkövetkező nyolc évre.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy az illetékesek fontosnak tartják, hogy a kidolgozás során a polgárok és az önkormányzat együttes elvárásai kerüljenek bele a tervbe.
– A kidolgozási folyamat a jövő hét folyamán kezdődik. Szeretnénk minél szélesebb körben bekapcsolni a polgárokat ebbe a folyamatba, a tervezésbe. Ez év december közepéig kell, hogy elkészüljön a fejlesztési terv, és azt szeretnénk, ha a gazdasági szereplők és a civil szervezetek mellett a polgárok is részt vennének a község fejlesztési irányvonalainak a meghatározásában. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy napokon belül elkészül egy olyan online kérdőív, amely majd hozzáférhető lesz az interneten mindenkinek, aki hozzá szeretne járulni a terv kidolgozásához. Az online kérdőív mellett lesznek különböző területekre összehívott szakmai fórumok, ahol majd személyesen is kifejthetik véleményüket, elképzeléseiket, akik szeretnék. Továbbá egy szélesebb körű vitafórumra is sor kerül, ahol az előzőleg begyűjtött ötletek alapján a meghatározott fejlesztési irányvonalakról fogunk vitázni. A cél az, hogy valóban egy olyan dokumentum szülessen, amely az elkövetkező nyolcéves periódusban iránymutatója lesz a községi fejlesztéseknek. Ennek a dokumentumnak a része lesz egy akcióterv is, amely már a konkrét projekteket tartalmazza. Arra kérem az érintetteket, a polgárokat, hogy minél többen kapcsolódjanak be a vitafórumba, minél többen töltsék ki a kérdőíveket, hiszen közösen egy jól értelmezhető, jól kezelhető és reményeim szerint megvalósítható dokumentumot tudunk majd letenni az asztalra – mondta a polgármester.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, PS
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét