Ugrás a tartalomra
2021.01.29 - 14:41

Képviselői csoportot alakított a VMSZ Nagybecskereken

Képviselői csoportot alakított a VMSZ Nagybecskereken

 Az általános rendezési tervek módosításai voltak túlsúlyban a nagybecskereki Városi Képviselő-testület mai ülésének a napirendjén.

Többek között lehetővé vált, hogy az ipari övezetben ideiglenes építési területeket hozzanak létre a beruházók. Határozatot hoztak az építési telek odaítéléséről is, amelyen 23 lakás épül rászoruló családok részére. A határozat alapul szolgál arra, hogy a nagybecskereki önkormányzat pályázzon az ENSZ projektszolgáltatási irodájánál (UNOPS). Az ellenzéki képviselők a vízgyár körüli helyzetet és a kínai beruházó környezeti hatástanulmányát is napirendre szerették volna tűzni, de a többség ezt nem szavazta meg. A VKT-ülés fontos eleme volt, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség megalakította önálló frakcióját, ezzel a párt képviselői már részt tudnak venni a bizottsági munkában is - mondta Vidrács Krisztina frakcióvezető.
Vidrács Krisztina, a VMSZ frakcióvezetője, Nagybecskereki VKT: „Mondhatnám, történelmi pillanata volt a mai VKT ülésének, hiszen a Vajdasági Magyar Szövetség önálló frakcióhoz jutott. A képviselő-testület elnöke elfogadta a mi kérvényünket, amely által a három képviselőnkkel meg tudtuk alakítani a VMSZ frakcióját. Ez számunkra nagyon fontos, hiszen tudjuk, hogy a képviselők bizottsági munkájában részt tudunk venni, így hatékonyabban, gyorsabban tudjuk kezelni azokat a problémákat, amelyekkel a polgáraink szembesülnek. És azt gondoljuk, hogy nagyon fontos, hogy ott legyünk napi szinten és ezeket a problémákat kezeljük, mi, a VMSZ képviselői.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.04.14 - 09:15
Szombaton Kishegyes községben átfogó fásítási akció zajlott.
Bácsfeketehegyen és Kishegyesen is fásítottak a hétvégén
2021.04.12 - 08:17
Kovács Elvira, a köztársasági képviselőház eurointegrációs bizottságának elnöke pénteken Dirk Lorenz-cel, az EU szerb
Az Európai Unióról szóló nemzeti egyezmény állandó testülete bekapcsol minden érintettet az EU-társulás folyamatába
2021.04.10 - 19:08
Kormányos László, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság sporttal megbízott segédtitkára az újvidéki TIMS Sport és T
Kormányos László: Folyamatosan felméréseket végzünk a minél jobb feltételek megteremtése érdekében