Ugrás a tartalomra

Képviselő-testületi ülés elektronikus formában

Képviselő-testületi ülés elektronikus formában

Az idén negyedszer módosult Kishegyes község költségvetése – Megváltozott a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskar összetétele
 

Pénteken tartotta ötödik ülését Kishegyes Község Képviselő-testülete a jelenlegi összetételében. Tekintettel a járványhelyzetre, a képviselők elektronikus formában kapták meg a napirendet, és szavazataikat is ilyen módon adták le.

Az ülés ilyen formájú megtartására a legutóbb megszavazott ügyrend adott lehetőséget. A12 napirendi pont közül a legjelentősebb a 2020. évi költségvetés módosítására vonatkozott – mondta el lapunknak Sárközi István, a képviselő-testület elnöke.

– Apróbb módosításokról van szó, amik az általános működéshez szükségesek. Ez a költségvetés negyedik módosítása. Elmondható, hogy már készülünk a 2021. évi, teljes költségvetésre, amelyet a decemberi képviselő-testületi ülésen terjesztünk be. Határozati javaslat szerepelt a napirenden, amely a vagyonadó növekedésére vonatkozott, ezenkívül a helyi kommunális illetékről szóló határozatot is módosítottuk. Mindkét esetben az országos szintű szabályozáshoz való igazodás volt a határozati javaslatok lényege – számolt be a testület elnöke.

Az elektronikus ülésen új, a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskart neveztek ki, amely igazodik az önkormányzat új személyi összetételéhez. Az új összetételnek azt a munkát kell elvégeznie, amit a COVID-helyzet teremtett – mondta el Sárközi István, majd arról is szólt, hogy foglalkoztak a vadászegyesület használati jogának szabályozásával. Az ülésen foglalkoztak a kishegyesi szövetkezeti otthon felújításának jogi hátterével is. Ennek kapcsán az elnök elmondta, hogy ez a kérdés különösen fontos a községben élő magyarság, főként a kishegyesi magyarság számára. A képviselő-testület mostani döntésével a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának fogadására készült fel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kishegyesi szövetkezeti otthon felújításának előkészületei zajlanak – fogalmazott Sárközi István.

A Regionális Hulladéktároló Kft. közgyűlése jelenlegi összetételének lejárt a megbízatása, ezért egy képviselőt és a helyettesét nevezték ki a közgyűlésbe. A képviselő-testület döntést hozott a Komunál Kishegyes Közvállalat árjegyzékének módosításáról is. Ennek kapcsán az elnök elmondta, hogy ez hosszú évek után bekövetkező árkorrekció, amely kapcsán a közvállalat fogja tájékoztatni a lakosságot a részletekről. Három végzésjavaslat is a Topolyai Zeneiskola Kishegyes községi tagozatainak megnyitására vonatkozott. A mosatni döntés nyomán a zeneiskola jogilag beleépült az önkormányzat iskolahálózatába.

Az elnök végezetül arról is szólt, hogy a községi tanács is hozott döntéseket pénteken. Kiírásra kerülnek a mezőgazdasági alap pályázatai, amelyeket néhány napja hagyott jóvá a mezőgazdasági minisztérium. Emellett sor kerül egy közvitára is, az önkormányzat nagyberuházásai kapcsán. Ez december 4-én fog zárulni, de addig is várják a hozzászólásokat – mondta el Sárközi István.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J. (Fotó: Lakatos János)
Többi hír