Ugrás a tartalomra

Kegyeleti koszorúzás Zentán

Kegyeleti koszorúzás Zentán

 Kegyeleti szentmisével és koszorúzással emlékeztek Zentán azokra a hősökre és mártírokra, akik vérüket áldozták a városért.

A szentmisét főtisztelendő Szeles Oszkár, a helyi Szent István plébánia plébánosa celebrálta. Az istentisztelet végén Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere mondott beszédet, amelyben elmondta, hogy mindenszentek és halottak napján azokra emlékezünk, akik egykor megteremtették mindazt, amit ma Zenta jelent nekünk.

A megemlékezés az 1848/49-es hősök tiszteletére felállított fekete márvány obeliszknél és az 1944-ben meghurcolt magyar áldozatok emlékművénél folytatódott.

Sztantity Szebasztián, gazdasággal és turizmussal megbízott tanácstag, Zenta Község Tanácsa: „Legfontosabb feladata és lelkiismeretet terhelő felelőssége a ma élő embernek a történelmi tudás átadása, az emlékezésre való megtanítása a fiatal generációnak. Még ha fájó is az emlék, annak bizony helye van a közgondolkodásban, sőt meg kell erősíteni és tudatosítani, hogy többször ne történhessen meg a borzalom. A hívő ember számára a halál nem a lezárást jelenti, sokkal inkább valami újnak a kezdetét.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír