Ugrás a tartalomra
2023.09.17 - 14:25

Jótékonysági családi nap Makkhetesen

Jótékonysági családi nap Makkhetesen

 Főzőverseny, kirakodóvásár, gyerekprogramok és élőzene várta az érdeklődőket Szabadkán, a makkhetesi helyi közösség udvarán rendezett jótékonysági családi napon. A főzőversenyre 14 csapat nevezett be.

Makkhetesen a jótékonysági családi napon a legkisebbeket pónilovaglás, arcfestés, a felnőtteket pedig főzőverseny várta. Már hagyománynak számít, hogy ezen a napon szarvaspörköltet főznek. A főzőverseny fődíja idén egy malac volt.

Nagy Csaba: „Ez a kilencedik családi nap, ha jól tudom itt ,Makkhetesen. Szerintem közösségformáló szerepe van mindenféleképpen a rendezvénynek. Minden évben itt vagyunk, barátkozunk és kicsit elvonatkoztatunk a hétköznapoktól. Így megünnepeljük a makkhetesiek napját.”

Tóth Tiborék is már visszatérő vendégek a családi napon: „Versenyzők először vagyunk, de egyébként minden alkalommal kint vagyunk, mint látogatók. Nagyon profi a szervezés, és kellemes, családi a légkör. Jól érezzük magunkat.”
 

A családi nap fontos a makkhetesi lakosok számára, ilyenkor a szervezők mindig igyekeznek új programokkal színesíteni az eseményt. Most a családi napon egy képkiállítás is nyílt, ami a disznótorok időszakát és hagyományát mutatja be.

Kovács Ferenc, szervező: „Ez a rendezvény azért fontos, mert ilyenkor a polgárok tudnak barátkozni, zenét hallgatni. Emellett még egy rendezvény van, a disznótoros napok. Télen a karácsonyi csomagosztás az más jellegű, azért, mert az a gyerekekről szól. Azért tartom fontosnak, hogy ez meglegyen szervezve, mert tényleg fontos az, hogy az emberek együtt legyenek.”

Minden évben a rendezvényen befolyt összeget jótékony célra fordítják a szervezők, ez idén sem lesz másképp.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.10.02 - 08:46
Izgalmas előfutamokat hozott már a szombati nap a szilvásváradi lovas stadionban.
Zbornay Viktória Licino London nyergében kitűnően szerepelt a döntőben, mégis Kecskemét lovasa aratta le a babért
2023.10.01 - 15:49
 Ha valaki a Ludasi Betyárnapokat említi, akkor a jó hangulat, a finom ételek és programok sokasága jut először eszün