Ugrás a tartalomra

Iskolanap Pacséron

A gyermekhetet megelőző pénteken ünnepli a pacséri Moša Pijade Általános Iskola az intézmény napját. Az ebből az alkalomból szervezett ünnepi műsor főszereplői ezúttal is a diákok voltak. Méhészkei Kis Gizella igazgatónő köszöntőjében Frank Gaines szavait idézte, miszerint „Csak azok képesek a lehetetlenre, akik képesek látni a láthatatlant.”

– Ahhoz, hogy a jelen olyan legyen, amilyennek szeretnénk, látnunk kell a láthatatlan jövőt. Látni a fejlődő iskolánkat és benne a boldog diákokat, látni azt az iskolát, amely bármelyik pillanatban készen áll a Pacsérra visszaköltöző családok gyermekeinek a befogadására. Ebben a hitben tesszük a dolgunkat ebben a kis faluban – mutatott rá az igazgatónő.

Az igazgatónő háláját fejezte ki a tartományi szerveknek, a tanintézménybe 60.000 dinár érkezett a Csak a gyökér kitartson elnevezésű program megvalósítására, továbbá az iskola 200.000 dinárt nyert a geotermális fűtési rendszer műszaki dokumentációjának az elkészítésére, illetve 3.900.000 millió dináros támogatásban részesültek nyílászárók cseréjére.

A Sport- és Ifjúsági Titkárságnak köszönhetően 150.000 dinárból sikerül felújítani a tornaterem felszerelését. A Szekeres László Alapítványnak köszönhetően pedig tartalmas programot és a Fruška gora-i gyalogtúrán való részvételt tudták megszervezni a kisújszállási testvériskolából érkező diákok és tanárok számára.

A Magyar Nemzeti Tanács nevében Paskó Csaba vehetett át elismerő oklevelet. Köszönőbeszédében a pacséri tanintézményt mint a multikulturális közeg egy kiemelkedő szép példáját méltatta. Köszönőlevelet vehetett át még Nagy Ottó, a tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóságának igazgatóhelyettese, aki a pacséri helyi közösséget is képviselte, továbbá Fremond Árpád köztársasági képviselő, a Szekeres László Alapítvány kuratóriumának tagja, Kislinder Gábor, Topolya polgármestere és Marina Popović, a községi tanács oktatással megbízott tagja.

A rendezvényen megjelent Jadranka Kojić, az oktatási minisztérim tanügyi tanácsosa, továbbá a közösségben működő oktatási és jogvédelmi intézmények küldöttei, a belügyminisztérium, az egészségügyi intézmények képviselői, illetve a faluban működő egyházak, szervezetek és vállalatok vezetői is.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K. P. D.
Többi hír