Ugrás a tartalomra

Infrastrukturális beruházások Szabadkán

Több nagy építkezés is folyamatban van Szabadkán. Megkezdődött a Majsai út és az 51. hadtest utca kereszteződésénél lévő körforgalom kiépítése, a városközpontban pedig továbbra is folynak a szennyvízelvezető-rendszer elhelyezésének munkálatai.

Közlekedési felfordulást okoztak az 51. hadtest utca és a Majsai út kereszteződésénél elkezdett építkezések. Az elkövetkező időszakban körforgalom épül majd és elhelyezik a szennyvízvezeték következő szakaszát is. November elejére az autósok már használhatják is az új körforgalmat.

A környékbeliek már várják a munkálatok befejezését, hiszen elmondásuk szerint nagyon veszélyes a közlekedés a kereszteződésnél. Blau Péter, igazgató, Építési Igazgatóság, Szabadka: „Közbiztonság, illetve körforgalom-biztonság céljából itt nagyon indokolt volt bevezetni a körforgalmat, főleg amióta az 51. divízió ki lett építve, egy széles, gyors út lett és ebből kifolyólag nagyon sok gond volt annál az útkereszteződésnél.”

A munkálatok következtében a hármas autóbusz más útvonalon halad. Az illetékesek azt mondták, hogy hétfőtől a busz újra a régi útvonalán fog közlekedni, az építkezési területen való áthaladás azonban a személyautóknak továbbra sem lesz engedélyezett.

Az egykori Lifka mozi előtt gyalogosok kerülik ki az építkezést. A munkálatok miatt a város egyik legforgalmasabb tömegközlekedési csomópontja is lebénult, az autóbuszjáratok is más útvonalon közlekednek. A polgárok nagyobb része azonban örül az új beruházásoknak, várják, hogy rácsatlakozhassanak az épülő szennyvízvezetékre. Kőszegi Irén: „Nagyon jó, hogy csinálják, nagyon várjuk, hogy most egy kis felfordulás van, ezt az utasoknak be kell látni, hogy nem csak egyeseknek kell a szennyvízelvezető-csatorna, hanem másoknak is, akik egy kicsit kijjebb laknak.”

Folynak a munkálatok a Szentháromság-szobor korábbi helyén is. A tervek szerint hamarosan sikerül megoldani az augusztus óta átadásra váró szoborkompozíció problémáját. Az illetékesek szerint november elejére elkészül a projekt. Blau Péter, igazgató, Városépítési Igazgatóság: „Amint látják, a munkálatok elkezdődtek, én nagyon remélem, hogy itt október végéig, hogyha nem jönnek közbe különböző nehézségek, és ha minden gördülékenyen zajlik, akkor november elsejére szeretnénk ezt helyreállítani és átadni.”

Az Építési Igazgatóságtól megtudtuk, hogy hamarosan elkezdődik Szabadka központjának rendezése is. Még ebben az évben felújítják az Ago Mamužić utcát, és a Városháza körüli sétány újrakövezésére is megvannak a pénzeszközök.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír