Ugrás a tartalomra

A hét végén kezdheti el a munkát az őrző-védő szolgálat

A helyieket védené a migránsoktól
A helyieket védené a migránsoktól

Az elmúlt időszakban ismét nagyobb számban jelentek meg a migránsok a község területén, jelenleg megközelítőleg kétszáz-háromszáz migráns tartózkodik Magyarkanizsa község területén, többnyire Horgoson.

Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy az őrző-védő szolgálat feladata elsősorban az lesz, hogy felügyelje a községbeli falvakban tartózkodó illegális bevándorlókat és ezáltal biztosítsa a helyiek biztonságát.

– A hét végén kezdheti el munkáját ez a szolgálat, ha sikerül mindent elrendeznünk. Törvényes keretek között zajlik majd a tevékenység. A pályázatot már kiírtuk és a projektet a magyarkanizsai önkormányzat finanszírozza. Az őrző-védő szolgálat huszonnégy órás lesz, az illetékesek terepjáróval járják majd a környéket. Elsősorban Horgoson és Martonoson lesz jelen ez a szolgálat, de szükség esetén az őrző-védők Magyarkanizsát is lefedik. Fontos még elmondani, hogy a szolgálat tagjai kapcsolatban lesznek a rendőrséggel, és szükség esetén értesíthetik őket – mondta Lackó Róbert.

Egyébként csak a szombati nap folyamán Csongrád-Csanád megyében 83 határsértővel szemben intézkedtek a magyarországi rendőrök. Feltartóztattak illegális bevándorlókat Deszk, Kiszombor, Szeged és Röszke közigazgatási területén. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, így a rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, (-)
Többi hír