Ugrás a tartalomra
2022.08.11 - 16:05

Grund: közösségi – és játszótér a fiataloknak!

Grund: közösségi – és játszótér a fiataloknak!

 Új játszó- és közösségi térrel gazdagodott Magyarkanizsa. A Gödörben lévő régi ugyanis teljesen átalakult, új elemekkel bővült, és a Grund nevet kapta.

Nagy a nyüzsgés az új téren, mindenki szeretne minden új elemet kipróbálni.

Csikós Renáta, Magyarkanizsa: "Nagyon tetszik, én itt lakom a környéken láttam az egész folyamatot, ahogy felépül örülök, hogy végre összehozta a fiatalságot és hogy végre egy biztonságos, modern játszóterünk van , ahol mindenki talál megfelelő játékot magának, nekem is van egy kislányom és remélem, hogy Ő is feltalálja itt magát."

A projekt lebonyolítója a helyi Landart civilszervezet volt, amely a helyiek, a szülők és a fiatalok igényeihez mérten alakította ki a területet. A legkisebbeknek egy biztonságos játszóteret, az ifjúságnak pedig egy barátkozásra alkalmas területet hoztak létre.

Sáfrány Túrú Ágnes, a Landart civilszervezet elnöke: "Mindenképpen az volt a koncepció, hogy meghagyjuk a játszóteret, mivel az volt előzőleg is, megszületett egy új kívánság, ugyanis az ifjúság szeretett volna egy térrészt magának, és ezek az új elemek amit láttok a játszótérről külön elválasztva, ezek e célból születtek meg."
 

A NIS kőolajipari részvénytársaság 5 millió dinárral támogatta a felújítást. Már nem ez az első komoly beruházása a vállalatnak a községben. 2015-ben a civil szervezeteket támogatta, 2019-ben a Tudományos Park épült fel, rá egy évre az Egészségház felszerelést tudott vásárolni, míg 2021-ben az iskolák számára biztosította az informatikai felszerelést. Projektenként 5-5 millió dinárral járult hozzá Magyarkanizsa fejlődéséhez.

Milan Borenović, a NIS Rt. Észak-Bánát Üzemének vezetője: "Eddig összesen 97 pályázatot finanszíroztunk Magyarkanizsán, 71 millió dinár értékben 2009-től. Ami még ettől is szebb, hogy most is és a jövőben is támogatni fogjuk ezeket a projekteket ami számunkra is kedves, és ugyanúgy a közösség és Magyarkanizsa község számára is."
 

A projektet Magyarkanizsa önkormányzata plusz még 10 millió dinárral támogatta, így 15 millió dinár fordítottak az új tér kialakítására.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: "Én örülök annak, hogy megtaláltuk a NIS-ben a társfinanszírozót ehhez az ötlethez és örülünk, annak, is hogy a mai napi megnyitón ennyire szép számban,ennyire sokan és ennyire, és az arcokat elnézve ennyire élvezik a térnek az adottságait."

A közösségi tér már várja a játszani vágyókat, és amint az időjárás megengedi a zöld övezet is elkészül.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV