Ugrás a tartalomra

Folytatódik a szennyvízhálózat építése Bácsfeketehegyen

Folytatódik a szennyvízhálózat építése Bácsfeketehegyen

Folytatják a 28,5 kilométer hosszú, másodlagos szennyvízhálózat építését Bácsfeketehegyen. A fejlesztéshez a Tartományi Kormány idén 500 millió dinárral járul hozzá. Eddig mintegy 10 kilométeres szakaszon fektették le az új hálózatot.

A fővezeték kiépítése után a tavalyi évben kezdték meg a másodlagos és harmadlagos szennyvízhálózat kiépítését Bácsfeketehegyen. A munkálatok azóta is folyamatosak. Jelenleg a Nikola Đurković és a Népfront utca kereszteződésénél dolgoznak a munkagépek.

Kishegyes község 2019-ben kapott először tartományi támogatást a fő hálózat valamint a szennyvíztisztító kiépítésére. Az tartomány kiemelt projektként kezeli a beruházást, a napokban újabb támogatási szerződést írhattak alá a község képviselői. - mondta Sándor István, alpolgármester.

Sándor István, alpolgármester, Kishegyes: „Az előző évben 400 millió dinár érkezett Kishegyes község önkormányzatához, most pedig a polgármester egy 500 millió dináros szerződést írt alá. Ez tulajdonképpen összességében úgy fog kinézni, hogy mához egy évre, tehát 2025 február végére ezzel a pénzeszközzel közel a 80 százaléka kiépülhet a bácsfeketehegyi hálózatnak, bizonyára a következő évben is fogunk pályázati eszközöket kapni, amelyekkel, ha szerencsések leszünk, akkor teljes egészében be tudjuk fejezni a bácsfeketehegyi szakaszt.” 
 

Ezt fogja követni Szikicsen és Kishegyesen a szennyvízhálózat kiépítése és majd csak ezek után tudják az egész községet a szennyvíztisztítóra kapcsolni. 
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületében tartományi támogatásból megvaló
Csütörtökön ünnepeltük József Attila születésnapját, azaz a magyar költészet napját, 1964 óta ezzel az ünneppel adózu
Fehér Ferencre emlékezett az újvidéki magyarság