Ugrás a tartalomra
2021.11.15 - 14:44

Felújított épület várja a bölcsődéseket Törökkanizsán

Felújított épület várja a bölcsődéseket Törökkanizsán

 Teljesen felújítják a törökkanizsai Srećno Dete Iskoláskor Előtti Intézmény bölcsődéjének épületét. A munkálatok nagy része már befejeződött.

A beruházás tartományi és önkormányzati forrásokból valósul meg. A törökkanizsai Srećno Dete Iskoláskor Előtti Intézmény bölcsődéje kívül és belül is teljesen megújul.

Újhelyi Nándor, a KKT elnöke: "Tudni kell erről az épületről, hogy elég régi épület, és nagyon sok munkálat kellett, tulajdonképpen az egész épületet teljes mértékben fel kellett újítani, és kialakítani azoknak az elvárásoknak, amik a 21. században már nagyon is megszokottak."

A törökkanizsai önkormányzat 3 millió dinárt biztosított a felújításhoz.

Irena Slavković, Törökkanizsa polgármestere: "Ez a megújult épület kizárólag mint bölcsőde üzemel. Két korcsoport van, az 1-2 évesek és a 2-4 évesek. Ebbe az épületbe 52 kisgyerek jár."

A tartomány nagy hangsúly fektet az oktatási intézmények fejlesztésére. Idén is két pályázat jelent meg.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: "Az elsőt valamikor az év elején írtuk ki, 91 millió dinár értékben, a másodikat pedig az év második felében 74 millió dinár értékben. Különböző prioritások voltak, elsősorban ebben az évben a mosdókat szerettük volna felújítani minél több iskolában a tartomány területén."

A tartomány a mostani bölcsődefelújítást 32,5 millió dinárral támogatta.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke: "Teljesítettük a feladatot, amit a köztársasági elnök kért tőlünk, hogy a kisebb területeknek nagyobb anyagi forrásokat biztosítsunk, és együtt dolgozzunk a kommunális infrastruktúra rendezésén. Mint láthatták, az elmúlt hetekben nagyon sok falut meglátogattunk, főleg Bánátban."

Az épület teljes felújítása az év végéig fejeződik be. A következő tanévet már itt kezdhetik meg az intézmény felhasználói.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír