Ugrás a tartalomra

Fejlesztések koronavírus idején

Kishegyes község két nagy beruházása közül a egyiket ideiglenesen jegelték – A szennyvíztisztító időben elkészülhet

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett rendkívüli állapot az élet sok területére kihatással van. Szűgyi Istvánt, a kishegyesi községi képviselő-testület elnökét arról kérdeztük, hogy ez a helyzet mennyire befolyásolja a Kishegyes községben zajló komolyabb beruházásokat.

– Kishegyes község területén két nagyobb projektum van folyamatban. Az egyik a községi szennyvíztisztító kiépítése. Ezzel kapcsolatban elmondhatom, hogy az építkezési munkálatok folyamatosak. Merem remélni, hogy a rendkívüli állapot miatt nem lesz csúszás. A tervek szerint az építkezésnek másfél évig kell tartania. Attól függetlenül, hogy hány fázisra van lebontva az egész projektum, a fázisok szünet nélkül követni fogják egymást. Viszont tekintettel a mai állapotra, bármi előfordulhat, de egyelőre nem látunk olyan akadályt, ami miatt az ütemtervet módosítani kellene. A másik nagy projektumunk a községi szennyvízhálózat kiépítése. Ennek kapcsán azt kell tudni, hogy az önkormányzat kiírta a közbeszerzést, és már ki is választottuk a kivitelezőt. Ezt a projektumot a tartományi kormány finanszírozza, és ők arra kértek bennünket, hogy még ne írjuk alá a szerződést. Ez miatt a kivitelező és az önkormányzat közötti szerződés aláírását elhalasztottuk. Ezt a döntést a tartományban a rendkívüli állapot miatt hozták meg – számolt be a képviselőt-testület elnöke, majd hozzáfűzte, hogy amikor a tartományban engedélyezik a szerződés aláírását, akkor a tényleges munka nagyon gyorsan megindul. Jelenleg viszont a község két nagy beruházásából az egyiken most is folyamatosan dolgoznak, a másikat viszont jegeltük egy időre – mondta.

A már folyamatban lévő beruházások mellett a jelenlegi állapot az önkormányzat további terveire is kihatással van. Ennek kapcsán Szűgyi elmondta, hogy ezekkel még várniuk kell.

– A terveinkre ez a rendkívüli állapot mindenképpen rányomja a bélyegét, mivel a kishegyesi önkormányzatnak is az aktuális rendeleteknek megfelelően kell működnie. Mihelyt alkalom nyílik arra, hogy nekilássunk a kisebb volumenű terveink megvalósításhoz, mi ezt meg fogjuk tenni. Jelenleg viszont alkalmazkodnunk kell a helyzethez, és arra törekedünk, hogy a rendkívüli állapotot átvészeljük. Azt követően teljes erővel látunk hozzá ismét a terveink megvalósításához – fogalmazott a képviselő-testület elnöke.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.