Ugrás a tartalomra

Faültetési akció a csantavéri szigeten

Faültetési akció a csantavéri szigeten

 A Visnyevác és Csantavér között található szigetre összesen 1500 facsemetét ültetnek el a helyiek a napokban.

Volt, aki lyukat ásott, volt, aki lapátolt, de olyan is, aki a fát helyezte a lyukba. A helyiek közösen ültették a facsemetéket. Mindenki azt szeretné, hogy a csantavéri sziget kellemes kirándulóhely legyen.

Gregus Katalin, titkár, Csantavér HK: „Ez most egy nagyon jó alkalom, hogy itt újra biztosítsunk valami lehetőséget, zöld övezetet a fiataloknak is, hogy valahova el tudjanak menni, és egy kicsit szórakozási lehetőség is legyen, és úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon jó lehetőség itt a csantavérieknek.”

A több napon át tartó akció részeként összesen 1500 platán- és nyárfacsemetét ültetnek el. Beszerzésüket helyi vállalkozók is segítették.

András Gyuricsin Attila, elnök, Csantavér HK: „A csantavéri Új Szigetünk egyre látogatottabb, egyre ismertebb, és ilyen rövid időn belül szükség lett arra, hogy kibővítsük a lehetőséget. Most úgy alakult ki a terv, hogy a szigetet bővítsük ezzel az 1500 fával, így új kirándulási és sportolási lehetőségek nyílnak itt a falubelieknek és a környékbelieknek.”

Az illetékesek elmondták, ősszel ismét folytatni szeretnék a faültetési akciót.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír