Ugrás a tartalomra

Fásítás Törökkanizsán

Fásítás Törökkanizsán

Több mint négyszáz facsemete került földbe

A Vajdaság Erdei Közvállalat 429 facsemetét biztosított a Törökkanizsáért Egyesület csütörtök délelőtt lebonyolított fásítási akciójához. Az egyesület két hónappal ezelőtt felhívással fordult Törökkanizsa község közintézményeihez, helyi közösségi és civil szervezeteihez, önszerveződő közösségeihez, hogy vegyenek részt a község területén kezdeményezett fásítási akcióban. A résztvevőknek meg kellett mondaniuk, hová, és milyen fákat szeretnének ültetni, majd a novemberben a Vajdaság Erdei Közvállalat szakemberi körbejárták a terepet és figyelembe véve az igényeket, meghatározták, hová, mit ajánlatos ültetni, majd a vállalat saját faiskoláiból biztosította a facsemetéket.Ezeket a példányokat, összesen 429 darabot adtak át csütörtökön a Törökkanizsáért Egyesület képviselőinek a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szákházának udvarában.

Kókai Roland, a Vajdaság Erdei Közvállalat igazgatója a helyszínen elmondta, nagyon örül ennek a kezdeményezésnek, és terveik szerint máskor is részt vesznek ilyen akciókban:

–A fákat a vállalat erdészmérnökei válogatták ki, a példányok kimondottan parkos és városi környezetre nevelődtek a saját faiskoláinkban. Hársfát, lucfenyőt, fenyőt, hegyi juhart és különböző tujákat hoztunk, amelyeket a Törökkanizsáért Egyesület képviselői és önkéntesei a mi szakembereinek tanácsadása mellett ültetnek el. A facsemeték értéke több mint 250 ezer dinár.

Romhányi Rita, a Törökkanizsáért Egyesület elnöke elmondta, hogy a facsemetékből a község mind a kilenc településére jut, és, hogy a fákat a november folyamán beérkezett kérelmek alapján osztják szét.

Ótott Róbert, Tartományi Mezőgazdasági Titkárhelyettes arra mutatott rá, hogy ilyen volumenű faültetési akció Törökkanizsa községben az utóbbi tíz évben nem volt, ezért hálásak a Vajdaság Erdei Közvállalatnak a nagy értékű adományért. Hangsúlyozta továbbá, hogy az egész faültetési akció koordinátora Jaksa Róbert, aki az akció kezdetén még környezetvédelemmel megbízott helyi tanácstag volt, mára már viszont a VMSZ környezetvédelmi államtitkára, aki sajnos nem tudott jelen lenni a fák kiosztásánál.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, hhá
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok