Ugrás a tartalomra

Ezekben a nehéz időkben is fejlődik Zenta Község

Ezekben a nehéz időkben is fejlődik Zenta Község

 Utakat aszfaltoztak, iskolákat újítottak, de az energiahatékonyságra is odafigyelt az önkormányzat.

2022-ben a világban és az országos szinten tapasztalható válság ellenére Zenta községben több fejlesztés is megvalósult.
 

Zentán az elmúlt esztendőben javították a dülőutak járhatóságát, de évek óta húzódó közműfejlesztéseket is megvalósítottak. A kataszteri bejegyzések is a végéhez közelednek a Joó Lajos és a Takács István utcákban is. Homolya Ákos, civil szervezetekkel és városrendezéssel megbízott tag, Zenta KT: „Az infrastrukturális fejlesztések mellett fontosnak tartjuk, hogy a zöld övezet, a zöld környezet is kiépítésre, illetve bővítésre kerüljön. Elsősorban a fásításra gondolok, úgy a város, illetve a falvak területén is. Részint ezt mi pályázati úton, tehát tartományi, köztársasági, minisztériumi illetve titkársági pályázatok alapján tudtuk elvégezni.”
 

A magasabb kormányzati szintekkel való konkrét és közvetlen együttműködés eredményeként több oktatási intézményben is sikerült újításokat és javításokat végezni a település területén. Juhász Attila, művelődéssel és oktatással megbízott tag, Zenta KT: „Nagyon fontos, hogy a tornyosi iskolának kicserélődtek az ablakai, hogy a Petőfi Iskolában folytatódtak a beruházások. Nagyon szeretnénk azt, hogyha az elkövetkező időszakban lehetőség lenne a Sremac Iskolában is a javításra az általános iskolák közül. Fontos, hogy az óvodáink rendben legyenek. Nagyon fontos, hogy a tanügyi munkásokkal, dolgozókkal a viszonyaink, az önkormányzat és a tanügyi dolgozók közt egy korrekt viszony alakult ki.”
 

Az energiahatékonyságot megcélzó támogatásokat illetően, a minisztériumi támogatások mellett Zenta község 2,7 millió dinárral járult hozzá a lakosságot érintő projektekhez. Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A legnagyobb beruházás ebben az évben az utcák aszfaltozási programjának a megindítása volt. Itt 100 millió dinárt kaptunk a tartománytól, pályázaton, hogy ezt a programot elindítsuk. Számunkra ez egy három éves program, tehát még a következő évben is szeretnénk ekkora nagyságrendbe, és az utána következő évben is.”
 

Az évben tovább folytatódott a csatornahálózat kiépítése. Megtörtént a kis zsinagóga felújítása is, amely a tervek szerint tartalmakkal megtöltött közösségi térként áll majd a lakosság rendelkezésére a következő évtől.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen