Ugrás a tartalomra

Europe for Citizens - műhelymunka Zentán

Europe for Citizens - műhelymunka Zentán

 Zenta Község negyedszerre vesz részt az Európai Unió által támogatott Europe for Citizens programban. A rendezvényt a városnap ideje alatt tartják meg, a vendégek műhelymunkákon vesznek majd részt.

A program keretein belül öt uniós település látogat majd Zentára, a városnap ideje alatt, szeptember 8-a és 11-e között.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Közvetlenül a delegációkon keresztül a zentaiak megismerkednek az Európai Uniós gyakorlatokkal, tapasztalatokkal, és az előcsatlakozási lehetőségekkel kapcsolatban felmerülő lehetőségekkel, és utána az Európai Uniós lehetőségekkel is tisztában legyünk.”

A nyitókonferenciát pénteken tartják, majd délelőtt és délután is műhelymunkákat szerveznek.

Sztantity Szebasztián, gazdasággal és turizmussal megbízott tanácstag, Zenta: „Ezt három külön csoportban fogják feldolgozni a résztvevők. Az egyiknek a témája az Európai Unió, illetve az európai integráció eddigi pozitív vívmányai, a másik téma a Brexit utáni további integráció és annak perspektívái, illetve az európai polgárság, és ennek az összhatása az integrációs folyamatokkal, ez lesz a harmadik téma amit meg kell, hogy vitassanak a résztvevők.”

Ami a városnapi rendezvénysorozat többi programját illeti, az időjárási előrejelzésekre való tekintettel, a szombat délelőttre tervezett Szolidaritás falut a központból áthelyezték a sportcsarnokhoz, szombat délutánra. Itt a magyarországi, romániai, szlovákiai és szlovéniai vendégtelepülések is bemutatják kulturális, történelmi és gasztronómiai értékeiket.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV