Ugrás a tartalomra

Elnökcsere

Új elnök a kishegyesi képviselő-testület élén – Új szolgáltatások a kommunális közvállalatnál
Elnökcsere

Tegnap tartotta 31. rendes ülését Kishegyes község képviselő-testülete jelenlegi összetételében. Az ülésnek 9 napirendi pontja volt, amelyek közül a leglényegesebbek magára a testületre vonatkoztak: az eddig elnöklő Sárközi István lemondott posztjáról, és ezentúl a Magyar Nemzeti Tanács vezetőségében vesz részt. Helyét Juhász Bálint vette át, aki korábban már vállalt szerepet a kishegyesi önkormányzatban. Az ülésen egy új képviselő, a Vajdasági Magyar Szövetség választási listáján szereplő bácsfeketehegyi Pál Anikó letette a képviselői esküt.

Juhász Bálint, az új képviselő-testületi elnök elsőként arról számolt be a médiának, hogy elődje munkája példaértékű, és ezt magasabb szinten is felismerték.

– Az élet útjai kifürkészhetetlenek, 10 év után térek vissza Kishegyes községbe. Elsősorban Sárközi Istvánnak szeretnék köszönetet mondani az elmúlt két és fél éves munkájáért. Olyan minőségben és olyan energiával látta el ezt a feladatot, hogy ezt felismerték, és a jövőben a teljes vajdasági magyar közösség érdekében dolgozhat mint a Magyar Nemzeti Tanács végrehajtó bizottságának elnöke – fogalmazott Juhász, majd az eljövendő időszak kapcsán elmondta, hogy folytatni szeretné a megkezdett munkát.

– Azt gondolom, hogy folytatni fogjuk azt a konstruktív együttműködést a községben, ami azt célozza, hogy az életminőséget tudjuk javítani. Egy ilyen kis közösség pályázati úton, idehozott forrásokkal, fejlesztésekkel tudja a saját sorsát alakítani. Úgy vélem, hogy ez zajlott az elmúlt években is. Vannak olyan beruházások, amelyek hosszú távon felemelkedést jelentenek, noha rövid távon kellemetlenséget okoznak. Viszont vannak olyan projektumok is, amelyek nagy örömöt okoznak, például örömömre szolgál, hogy a község mindhárom településén játszótér épült, amelyet ezekben a hideg napokban is gyerekek tucatjai vesznek birtokba. A nagy és kis beruházások megvalósítása változtatja meg az életünket. Nagyon bízom benne, hogy a jövő évben sikeresen lezárjuk a színház felújítását, illetve az előtte lévő tér kialakítását. Ez új arculatot, új központi helyet, új szellemi műhelyt ad a kishegyesi közösségnek – fogalmazott az új elnök, majd hozzáfűzte, hogy ez a beruházás mindannyiunk érdekét szolgálja.

A személycsere mellett a képviselők az ülésen elfogadták a bácsfeketehegyi szélerőműpark részletes szabályozási tervének javaslatát. Emellett jóváhagyták a Komunál Közvállalat árlistájának módosítását is. Ez utóbbira azért volt szükség, mert a közvállalat új szolgáltatásokat vezet be jogi és magánszemélyek számára. Korábban egy olyan teherautó került a közvállalat birtokába, amely szeméttároló konténerek szállítására is alkalmas. Most, hogy a képviselő-testület jóváhagyta, a közvállalatnál különböző méretű szemeteskonténereket lehet bérelni, amelyeket a vállalat el is szállít, miután megteltek.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto