Ugrás a tartalomra
2022.03.24 - 12:11

Elfogadták Topolya fejlesztési tervét

Elfogadták Topolya fejlesztési tervét

 Elfogadták Topolya község a 2022 és 2030 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési tervét a Községi Képviselő-testület ülésén. A KKT megszavazta a foglalkoztatási akciótervet is, amely idénre 10 millió 700 ezer dinárt irányoz elő.

Munkanélkülieket tudnak majd foglalkoztatni a közterületek karbantartására.

Május 22-én Pobedán és Felsőroglaticán, valamint május 29-én Cserepesen tartanak népszavazást a helyi járulék bevezetéséről.

A személyszállítás szabályzására vonatkozó 5 évre szóló szerződéstervezetet is jóváhagyták az ülésen.

A topolyai költségvetés 1 milliárd 537 millió dinárra növekedett, de a közeljövőben ez tovább fog nőni - mondta Szatmári Adrián topolyai polgármester.

„Hétfőn egy újabb szerződés aláírására került sor, mégpedig a Tartományi Nagyberuházási Igazgatósággal, 80 millió dinár értékű támogatási szerződésről beszélünk és ezeknek az eszközöknek köszönhetően szeretnénk kiépíteni a parkolót a medence, valamint a városi stadion mellett, valamint ezekből az eszközökből szeretnénk megvalósítani a fedett medence körüli térrendezést. Ezek az eszközök még nem szerepelnek a költségvetésben, úgyhogy ez a 80 millió dinár tovább fogja növelni a költségvetési keretet, egyébként a projekt összértéke 97 millió dinár, ami azt jelenti, hogy 17 millió az önrész.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír