Ugrás a tartalomra
2021.05.24 - 15:13

Csókán a VMSZ által támogatott Csókaiak Csókáért-Kobrehel Éva listája nyerte a választásokat

Csókán a VMSZ által támogatott Csókaiak Csókáért-Kobrehel Éva listája nyerte a választásokat

 Helyi közösségi választásokat tartottak Csóka Községben. Hét helyi közösség polgárai adhatták le szavazataikat tegnap.

Az észak-bánáti község településein a 9094 szavazójoggal rendelkező polgár közül 3879-en éltek szavazati jogukkal, így a részvételi arány 42,7 százalékos volt. Csókán, a Csókaiak Csókáért – Kobrehel Éva, elnevezésű, vagyis a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listára 725-en szavaztak, míg a Gyorsabb, Erősebb, Jobb Csókáért – Zorica Ilijašev nevű, a Szerb Haladó Párt által támogatott listára 691-en. Feketetó és Kanizsamonostor helyi közösségben a haladók által támogatott Gyorsabb, Erősebb, Jobb Kanizsamonostorért és Feketetóért – Jovanka Nikolić listára szavaztak többen, 116, míg a A Falvainkért együtt – Ábrahám Ildikó lista képviselőire 108-an voksoltak.


Egyházaskéren a VMSZ által támogatott Közösen egymásért! – Varga Ákos lista tagjai lesznek többségben a helyi közösség tanácsában, rájuk ugyanis 62-en szavaztak, míg a Gyorsabb, Erősebb, Jobb Egyházaskérért – Siniša Kajgana neve által fémjelezett lista mindössze 29 szavazatot könyvelhet el. Hódegyházán a Gyorsabb, Erősebb, Jobb Hódegyházáért – Kis Zsolt lista 224 szavazattal a többséget képezi majd a helyi közösségben, míg a A Jövőt Hódegyházának – Szokol Csaba lista 77 szavazatot szerzett. Hódegyházán egy harmadik lista is indult Polgárok csoportja – Lajkó József elnevezéssel, amelyik 45 szavazatot szerzett, így egy személlyel ők is bekerülnek a helyi közösség tanácsába. Tiszaszentmiklóson a Gyorsabb, Erősebb, Jobb Tiszaszentmiklósért – Denis Čonić listára 602-en voksoltak, míg az Együtt Tiszaszentmiklósért – Tóth Albert listára mindössze 195-en. Padén a Gyorsabb, Erősebb, Jobb Padéért – Nagy Tibor listára 461-en, a Változást, jövőt Padénak! – Ripczó Krisztián listára pedig kereken 413-an voksoltak.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.09.16 - 09:35
A kishegyesi helyi közösségben a közelmúltban tartottak helyi közösségi választást.
Tervekről, elképzelésekről a kishegyesi helyi közösség új tanácselnökével
2021.09.16 - 08:56
Modern és meglehetősen időszerű témának számít Szerbiában a körkörös, vagyis az újrafelhasználáson alapuló gazdaság m
A lakosság felelősségteljes hozzáállása az újrahasznosítás alapja
2021.09.16 - 08:52
A köztársasági képviselőház egyhangúlag megszavazta szerdán a szerb nyelv közéletben való használatáról és a cirill í
A szerb egység, a szabadság és a nemzeti zászló napján szavazta meg a parlament a szerb nyelv közéleti használatát szabályozó törvényt