Ugrás a tartalomra

Cipősdobozt egy önfeledt mosolyért

A VMSZ Női Fórumának magyarcsernyei szervezete hetedik alkalommal szervezte meg cipősdoboz akcióját
Cipősdobozt egy önfeledt mosolyért

Az utóbbi hetekben a VMSZ Női Fórumának magyarcsernyei szervezetének tagjai több alkalommal is összejöttek azért, hogy a szeretet ünnepén egy kis boldogságot, mosolyt csaljanak a csernyeiek szemébe, arcára, a gyermekeknek és a felnőtteknek is. A szervezet ezért is adta megmozdulásának a Cipősdobozt egy önfeledt mosolyért elnevezést, emelte ki Darusi Renáta, a szervezet tagja.

– A célunk az, hogy a szeretet ünnepén megörvendeztessük a falunkban élő gyermekeket és az idősebbeket. Megható érzés látni ilyenkor a gyermekek mosolyát, valamint az idősek megilletődését. Napjainkban sok idős személy él egyedül, így nagy örömmel fogadnak bennünket. Számukra nem az ajándék, a csomag értéke a lényeges, hanem maga a gesztus, hogy felkerestük őket. Röviden elbeszélgetünk velük, ezzel is enyhítve a magányukat – mesélte a szervezet tagja.

Darusi Renáta azt is hangsúlyozta, hogy megmozdulásukat a helyiek támogatása nélkül nem tudták volna megvalósítani.

– Köszönettel tartozunk a magyarcsernyei helyi közösségnek, a helybeli vállalkozóknak és minden jóakaratú embernek a támogatásáért, adományaiért, mert nélkülük nem tudtuk volna megvalósítani ezt az akciót – zárta gondolatait Darusi Renáta.

A szervezet tagjai szerdán délután hetvenegy gyermeket, és ezenkívül még százhetven családot látogattak meg.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, vh
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen