Ugrás a tartalomra
2021.10.04 - 17:35

Bővül a szennyvízhálózat Horgoson

Bővül a szennyvízhálózat Horgoson

 Nagyban folyik a szennyvízhálózat kiépítése Horgoson. Három utcában összesen 800 méteren zajlanak a munkálatok. A csatorna kiépítése 69 háztartást érint. A beruházás értéke 12 millió dinár.

Örülnek az utcabeliek, hogy végre elkészül a szennyvízhálózat. Elmondásuk szerint a csapadék és a szennyvíz lefolyása nagy gondot okozott az ott élőknek.

Berényi Mihály: „Gondok voltak úgy a szennyvízzel, mint az esővízzel. Én örülök, hogy sor került rá, mert ez régi vágya a lakóknak. Nekem ott a sarkon, a Petőfi Sándor utcára volt kanalizáció, de erre a lakosoknak nem volt sajnos.”

A szennyvízhálózat kiépítése a József Attila, a Munkás és a Stevan Sremac utcában folyik. A kivételező cég az ivóvíz és a szennyvíz elvezetésével foglalkozó horgosi Tisza Menti Vízművek Kft.

Dušan Glišić: „A végéhez közeledik a szennyvízelvezető csatorna kiépítése, 800 méter hosszúságban. Ennek a csatornának a kiépítésével 69 háztartás rákapcsolását tudjuk megoldani, és ezzel ezeknek az embereknek az életét minőségesebbé tudjuk tenni, valamint a régi emésztőgödröket is megszüntetjük. Az emésztőgödrök nyaranta nagy problémát okoznak és már magukban is egyfajta ökológiai bombának számítanak.”

Magyarkanizsa önkormányzata sikeresen pályázott a mezőgazdasági titkárságnál így önrésszel együtt 12 millió dinárt tesz ki a projekt értéke – mondta el Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

„Ez a hálózat is hozzá csatlakozik ahhoz a több mint 22 kilométer hosszú és csak horgos településen lévő szennyvízhálózathoz, mely majdnem a település felét lefedi és mely hálózat hozzá csatlakozik a horgosi szennyvíztisztítóhoz.”

A magyarkanizsai önkormányzat az elkövetkező időszakban is szeretné folytatja a szennyvízhálózat kiépítését Horgoson, így megkönnyítve a helyi lakosok mindennapjait.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír