Ugrás a tartalomra

Beruházások, rendezvények, fejlesztések Oromon

Beruházások, rendezvények, fejlesztések Oromon

Tömeges rendezvények, a helyi közösség településeihez tartozó utak karbantartása, kisebb beruházások jellemezték a tavalyi évben az oromi helyi közösség területét, ahová Orom mellett Völgyes és Újfalu is tartozik.

Az idei évre is hasonló tervekkel készülnek.

Orom folyamatosan fejlődik, minden hónapban történik valami beruházás a településen, ami a helyiek javát szolgálja. Az idei év elején a vasúti átjárónál kezdődtek meg a sorompó és a jelzőlámpák kiépítésének munkálatai a biztonságosabb közlekedés érdekében. Pár héten belül be is fejezik ezeket.

Muhi Károly, Orom: „Úgy látom, hogy fejlődik a falu, és ez nagyon jó. Most ez a sorompó, amit csinálnak, szükséges volt, úgyhogy jó itt lenni a faluban, és úgy látom, hogy fejlődik.”

A tavalyi évben a helyi közösség illetékesei az utak karbantartására fókuszáltak. A földes utak javítása mellett több útszakaszt is mart aszfalttal vontak be, összesen 3 kilométer hosszan a helyi közösség területén.

Erdélyi Olivér, elnök, Orom HK: „Ami nagyobb terv idénre: pár útszakasz, utca koptató réteggel való aszfaltozása, ugyanis már jócskán elhasznált útszakaszokról van szó. Emellett szeretnénk folytatni a temetőben a kerítés cseréjét, tavaly már sikerült 180 métert cserélni, idén majd a másik oldalt, az 200 méter, illetve a lélekharang tartószerkezetét szintén fel kell, hogy újítsuk, valamint klíma berendezéseket kell a ravatalozóban is elhelyeznünk.”

Tervben van továbbá, hogy hamarosan fekvőrendőröket helyeznek ki az oromi óvodához és iskolához is. 
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír