Ugrás a tartalomra

Befejeződött két útszakasz felújítása Tiszakálmánfalván

1
Őszre még három utcát, illetve útszakaszt hoznak rendbe az Újvidékhez közeli településen.

A Vuk Karadžić utcában 1.800 métert, a Partizán utca egy részén 500 métert aszfaltoztak le. Az év végéig további 4,3 kilométert terveznek felújítani. A beruházás értéke 56 millió dinár, amelyet helyi forrásokból finanszíroztak.

Befejeződtek az aszfaltozási munkálatok Tiszakálmánfalván. Eddig két útszakaszt sikerült leaszfaltozniuk, azonban további három még hátravan. Ezek vélhetően az ősz folyamán fognak véget érni.

A lakosok elégedettek az eddigi munkálatokkal a Vuk Karadžić utcában és a Partizán utcában.

Dragan Dakić, Tiszakálmánfalva: „Eddig semmirevaló volt. Most tökéletes.”

Milica Kuzmanović, Tiszakálmánfalva: „Mindannyian elégedettek vagyunk. Sokkal jobb lett, mint amilyen volt. Tele volt lyukakkal. Ez volt talán a legrosszabb utca.”

Az év végéig felújítják még a Dušan Ćubić, a Petőfi Sándor, a Prnjavorska, a Dusán cár és a Partizán utca egy részét is, valamint a kézilabdapálya körüli területet. Kiss Gyula, a VMSZ tiszakálmánfalvi helyi szervezetének elnöke: „Nagyon sok javítani való van még a falu területén. Ezek az utcák mellékutcák. Itt a polgárok általában a munka irányában történő haladásra használják fel az utakat.”

A faluban korábban befejezték a csatornahálózatot, felújították a bölcsődét, új sportpályát kapott a helyi iskola, valamint a nyugdíjas otthont is tatarozták.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Az idén európai parlamenti választások lesznek az Európai Unióban, így Magyarországon is.
A választói névjegyzékbe való bejegyzésben a Főkonzulátus, a CMH-irodák és a VMSZ helyi szervezetei is segítik az érintetteket