Ugrás a tartalomra

Befejeződött a horgosi kerékpárút kiépítésének második szakasza

Befejeződött a horgosi kerékpárút kiépítésének második szakasza

Örök érvényű igazság, hogy a jó út mindenkit összeköt. Ez akár a jó kommunikációra is érthető, és pont ennek a tanúbizonysága az a határon átívelő IPA-Interreg projektum, amelynek ez az elnevezése és amelyet Szeged, Röszke és Magyarkanizsa együttesen valósít meg. Csaknem 400 ezer eurós összértékű projektumról van szó, ebből Magyarkanizsa 200 ezret fektetett be 30 ezer eurós önrésszel, az önkormányzat jótállásával. Ebből építették meg a horgosi kerékpárút második szakaszát.

Az új kerékpárutat hétfőn a Mikulás kíséretében próbálták ki a helyi gyerekek, akiket Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere buzdított a kerékpárút minél gyakoribb és körültekintőbb használatára. A pályázat részleteit ismertetve elmondta, hogy tavaly írták alá az együttműködési szerződést, melynek fő irányvonala a kerékpárutak fejlesztése volt.
 

– A magyar–szerb határtól Röszke és Mórahalom irányába is fejlesztjük a kerékpárutakat, ugyanakkor Magyarkanizsa irányába ezt a feladatot már el is végeztük. A horgosi kerékpárút második szakaszának kivitelezésére engedélyes tervünk volt, ezért tudtuk ezt pályázattal megoldani. Bízom benne, hogy az elkészült kerékpárutat használni fogják, és abban is, hogy a másik, párhuzamos IPA-Interreg szomszédsági programban a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság jövőre befejezi azokat az engedélyes terveket, melyek a magyar–szerb határtól Horgos központjáig szólnak. Utána Horgos végétől egészen a törökkanizsai hídig tervezik a kerékpárút nyomvonalát – mondta a polgármester.

A most elkészült horgosi szakasz, ami már a második munkálat, 1830 métert ölel fel. Azt a kerékpárutat folytatták nyomvonalában, amit pár évvel ezelőtt építettek, így most már Horgoson a körforgalomtól egészen Horgos végéig Magyarkanizsa irányába megvan a teljes kerékpárút.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, JK
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét