Ugrás a tartalomra
2021.05.28 - 08:58

Az évtized legnagyobb magyarkanizsai beruházása - víztisztító berendezések fejlesztése

Az évtized legnagyobb magyarkanizsai beruházása - víztisztító berendezések fejlesztése

 A végéhez közeledik a WASIDCA IPA-projekt a magyarkanizsai szennyvíztisztító-telep korszerűsítésére, bővítésére. Ez az elmúlt évtized legnagyobb községbeli beruházása. Növelték a meglévő berendezések kapacitását, hatékonyabb lett a víztisztítás.

Az IPA projektnek köszönhetően megvalósult a víztisztító berendezések fejlesztése, a meglévő berendezések kapacitásának növelése és a víztisztítás hatékonyságának növelése is.

Markotić Vesna, műszaki osztályvezető, Tisza Menti Vízművek Horgos: „2019-ben kezdődött az egész projektum, és május 21-én fejeződött be. A próbaüzem márciustól tart, intenzíven ellenőrizzük a víz minőségét.”

A beruházás ideje alatt három partnerszervezet működött együtt, a magyarkanizsai önkormányzat mellett a szegedi ATIVIZIG, valamint a tartományi mezőgazdasági titkárság. A projekt Szerbiában egyedülállónak számít.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „A felújítás után, amikor a próbaüzem is befejeződik, amikor minden technikai feltétel adott lesz, akkor egy olyan szennyvíztisztító fog működni Magyarkanizsán, melyből az itt, mellettünk lévő kanálisból akár öntözni is lehet, nem is beszélve arról, hogy ez a víz a Tiszába fog belefolyni, úgyhogy környezetvédelmi szempontból és idegenforgalmi szempontból is hatalmas előrelépés a község számára.”

Az IPA-projekt összértéke 225 millió dinár volt.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.09.16 - 09:35
A kishegyesi helyi közösségben a közelmúltban tartottak helyi közösségi választást.
Tervekről, elképzelésekről a kishegyesi helyi közösség új tanácselnökével
2021.09.16 - 08:56
Modern és meglehetősen időszerű témának számít Szerbiában a körkörös, vagyis az újrafelhasználáson alapuló gazdaság m
A lakosság felelősségteljes hozzáállása az újrahasznosítás alapja
2021.09.16 - 08:52
A köztársasági képviselőház egyhangúlag megszavazta szerdán a szerb nyelv közéletben való használatáról és a cirill í
A szerb egység, a szabadság és a nemzeti zászló napján szavazta meg a parlament a szerb nyelv közéleti használatát szabályozó törvényt