Ugrás a tartalomra

Autóskemping épül Topolyán

Autóskemping épül Topolyán

 A beruházás az Interreg-IPA határon átnyúló együttműködési program részeként valósul meg. Most a jövőbeni autóskemping kiépítésének második fázisa zárult le. Az Európai Unió jelentős összeggel járul hozzá ennek megvalósításához.
Express Channel

A Topolya Kapujához, azaz a leendő autóskempinghez tartozó recepció és toalett már megépült, valamint a víz- és az áramellátás is biztosított.

Szatmári Adrián polgármester elmondta, a helyi termékek eladását és népszerűsítését célzó üzlethelyiséget is építettek.

„Ez a határon átnyúló projekt, amit Kiskunmajsa önkormányzatával közösen sikerült megvalósítanunk. A Topolya Kapujának a második fázisát foglalja magába, és annak a közművesítését tudtuk valójában megvalósítani.”

A tóparti sétányon 14 tájékoztató tábla is helyet kapott, amely a környék állat- és növényvilágát mutatja be. A város területén ugyanennyi turisztikai tábla kihelyezését tervezik.

Borsodi Árpád, képviselő, Községi Fejlesztési Társulás: „Ez a projekt gyakorlatilag 3 évig tartott, a tervezett kettőhöz képest. A hosszabbításnak több oka is volt. Egyrészt az induláskor adódtak nehézségek, újabb engedélyek kiadására volt szükség, mivel változtak a törvények, illetve az árak is emelkedtek. A hiányzó forrásokat elő kellett teremteni.”

A projekt értéke 240 ezer euró, ennek 85 százalékát az Európai Unió biztosította, a fennmaradó részt pedig tartományi forrásokból és az önkormányzat költségvetéséből fedezték.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír