Ugrás a tartalomra
2021.07.18 - 19:37

Átadták az adorjáni labdarúgó-stadiont

Átadták az adorjáni labdarúgó-stadiont

 A stadion megépítését a Magyar Kormány és Magyarkanizsa Község finanszírozta.

Az adorjáni Tisza új labdarúgó stadionját Borsos Csaba klubelnök, Zsemberi János a topolyai TSC elnöke és Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármesterének közös szalagátvágásával nyitották meg. A sportlétesítményt pedig Barát Gábor atya szentelte fel.

Borsos Csaba, elnök, FK Tisza, Adorján: „Két évvel ezelőtt kezdődött az objektum építése. 600 ülőhelyet tudunk biztosítani a nézők számára. Ami pedig a finanszírozást illeti, azt pedig a Magyar Kormány sporttámogatási programjából van a 75 százaléka, míg 25 százalékot Magyarkanizsa község finanszírozta.”

Az adorjáni Tisza csapata is a TSC egyik alközpontja és egy komoly rendszer fogaskerekét képezi - mondta Zsemberi János a topolyai klub elnöke. „Sok alközpontunk van. Temerintől kezdve most már Szenttamáson, Adán keresztül, amely fantasztikusan szépen dolgozik, de ott van Péterréve, Becse és van Szabadkán is alközpontunk és Kishegyesen is. Ez az egész egy nagy család, aminek a Tisza is a része.”

A lelátón Pásztor István is ott volt. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke reméli, hogy a fejlesztések sora más sportágakra is kiterjedhet a közeljövőben. „Ha minden rendben lesz az elkövetkezőkben, akkor egyéb más sportágak vonatkozásában is ilyen ambícióink vannak. Szerintem a gyerekeink tehetségesek, megvan a szakértői gárda, megtudjuk csinálni hozzá azt a szervezési struktúrát, ami működtetni tudja ezeket a rendszereket. Szívósan kell dolgozni, de azt gondolom, hogy megvannak ehhez az emberek is.”

A stadionavató mérkőzést egyébként a topolyai csapat nyerte, a TSC 6:0-ra verte a házigazda Tiszát, amely jelenleg a szerb harmadosztályban versenyez Tomislav Sivić irányításával.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír