Ugrás a tartalomra

Aszfaltozás májusban

Zentán a Mikszáth Kálmán utca egyik részére kerül szilárd útburkolat
Aszfaltozás májusban

Valószínűleg májusban kezdik meg Zentán a Mikszáth Kálmán utca egyik szakaszának aszfaltozását – mondta el Czegledi Rudolf polgármester azután, hogy tegnap aláírta az erre vonatkozó szerződést.

Az aszfaltozást a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság finanszírozza. Czegledi hangsúlyozta, hogy több utca aszfaltozására is pályáztak, viszont a tartomány szűkítette a keretét, és emiatt egyelőre csak erre kaptak támogatást.

– A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság két hónappal ezelőtt írta ki azt a pályázatát, melyben többek között utcák aszfaltozására lehetett pályázni. Mi 28 millió dinár értékben több utca aszfaltozására is kértünk pénzt, viszont a tartományban szűkítették a keretet, így csak egy utcarészletet hagytak jóvá, mégpedig a Mikszáth Kálmán utcában, ahol közel 200 métert aszfaltoznak majd. A pályázat szerint 9,3 millió dinárt adnak erre a szakaszra, és amikor az összeget átutalják, akkor megindítjuk a közbeszerzési pályázatot. Ezt remélhetőleg áprilisban lebonyolítjuk, és májusban kezdődhetnek a munkálatok. Mivel kültéri munkáról van szó, az időjárási körülményeket is figyelembe véve legkésőbb augusztus közepére biztosan készen lesz. A projektben az önkormányzat költsége a tervdokumentáció elkészítése, ezenkívül a munkálatok szakmai ellenőrzése és műszaki átvétele – magyarázta a polgármester.

Czegledi Rudolf még azt is elmondta, hogy összesen 34 utca aszfaltozására készítették el a terveket, és bíznak abban, hogy hamarosan lesznek még pályázási lehetőségek.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Hhzs.
Többi hír