Ugrás a tartalomra

Április elsejéig meghosszabbították a területalapú támogatások kérvényezésének határidejét

Április elsejéig meghosszabbították a területalapú támogatások kérvényezésének határidejét

Erről is szó volt az Oromon megtartott lakossági fórumon. Az eseményen a köztársasági és tartományi pályázati lehetőségekről is hallhattak tájékoztatót a gazdák.

A mezőgazdasággal kapcsolatos aktuális pályázati lehetőségeket ismertették Oromon. A lakossági fórum célja, hogy a termelők időben fel tudjanak készülni azon változásokra, újításokra illetve pályázati lehetőségekre, amelyek ebben az évben várnak rájuk.

Erdélyi Olivér, Orom HK elnöke: „A lakosságnak nagy része, mondhatni azt, hogy 80-90 százaléka mezőgazdaságból él, és fontos az, hogy ilyen fórumokon részt vegyenek a mezőgazdasággal foglalkozó személyek.”

A tartományi mezőgazdasági titkárságnál a gazdák 12-13 területen pályázhatnak ebben az évben is. Az elmúlt években a start up, az eszköz,- öntözőrendszerek,- fóliasátrak beszerzésére kiírt pályázatokra érkezett be a legtöbb kérelem. A Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alapnál a legújabb kölcsöntámogatás a földvásárlásra és a reproanyagra vonatkozik.

Molnár Viktor, Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap igazgatója: „A mezőgazdasági fejlesztési alapnál pedig az utóbbi néhány évben úgymond felszaporodott a lehetőségek száma, ugyanis az öt, hat kölcsönvonalat, már 13 különböző típusú kölcsönvonalra emeltük számszerűen.”

Tóbiás József, a VMSZ köztársasági képviselője az aktuális területalapú és egyéb támogatások igényléséről beszélt.

„Nagyon jókor jött az, hogy április elsejéig meghosszabbították a területalapú támogatások kérvényezésének a lehetőségét. Ez különösen a bérelt földek vonatkozásában óriási jelentőségű, hiszen a saját földekkel jóval kevesebb probléma adódott.”

A VMSZ-es köztársasági parlamenti képviselő a lakossági fórumon azt is megerősítette, hogy a területalapú támogatások kifizetése elkezdődött Szerbiában.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületében tartományi támogatásból megvaló
Csütörtökön ünnepeltük József Attila születésnapját, azaz a magyar költészet napját, 1964 óta ezzel az ünneppel adózu
Fehér Ferencre emlékezett az újvidéki magyarság