Ugrás a tartalomra

Adócsökkentést a kezdő vállalkozóknak

A VMSZ adai szervezete gazdaságserkentő tervezetet dolgozott ki és nyújtott be a községi képviselő-testületnek – Fogadóórák Adán, Moholon és Törökfaluban

A hétvégén sajtótájékoztatót tartott a Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi elnöke, dr. Tóth Barna Elvira és Világos Tibor elnökhelyettes, aki ismertette a párt által kidolgozott gazdaságserkentő tervezetet, amely a kezdő vállalkozóknak nyújtana kedvezményt, amennyiben jóváhagyja a községi képviselő-testület is. Világos Tibor, aki a VMSZ frakcióvezetője is az adai önkormányzatban, elmondta: a párt igyekszik képviselni minden polgár érdekét, a testületben konstruktív ellenzékként nemcsak bírálják az aktuális hatalmat, hanem javaslatokat is tesznek. A VMSZ a következő képviselő-testületi ülésre is egy beadványt dolgozott ki a vállalkozói kedvezmények megteremtésére, amelyet javaslatként már benyújtottak a testületnek.

– A javaslat szerint 2014 januárjától a kezdő vállalkozók helyi adókedvezményben részesülnének – magyarázta Világos Tibor. – A működésük első évében az adó 25 százalékát fizetnék, a második évben 50 százalékot, majd 75 százalék adóterhet kellene vállalniuk. Ezzel a 2012 decemberében, a 9. képviselő-testületi ülésen elfogadott helyi adók és járulékok árjegyzékét próbálnánk érvénytelenné nyilvánítani, mivel ezeket akkor 100 és 333 százalék közötti arányban megnövelték. Az adókedvezmény a kezdő vállalkozókra vonatkozna, bár szerintünk ezek az egyszerű polgároknak is nagy terhet jelentenek. Az adócsökkentés a levegő-, a környezetvédelmi és a helyi kommunális adókra vonatkozna – közölte a frakcióvezető.

Világos Tibor a moholi kerülőúttal kapcsolatosan elmondta: a községi vezetőség állítása ellenére a beruházásokra valójában nincs meg a pénz, csak a választási kampány részét képezték a megkezdett munkálatok. Szerinte az adai kollégium kiépítése is többe fog kerülni a tervezettnél, mivel az évek óta húzódó munkálatok miatt az időjárás is kárt tett az épületben.

Dr. Tóth Barna Elvira és Világos Tibor bejelentette a sajtótájékoztatón, hogy a VMSZ az elkövetkezőkben Adán, Moholon és Törökfaluban fogadóórákat tart. Ezen a polgárok elmondhatják ötleteiket, javaslataikat, valamint problémáikat, amelyeket közösen igyekeznek majd megoldani. Moholon hétfőnként 18 és 20 között tartanak fogadóórát a Csobolyó irodájában, Adán szombatonként 8 és 10 óra között a VMSZ-irodában. Törökfaluban havonta egy alkalommal terveznek fogadóórát, amelynek időpontját egyelőre nem határozták meg.

Dr. Tóth Barna Elvira elmondta: a VMSZ-iroda Adán, a Vuk Karadžić utca 13. alatt vasárnap és hétfő kivételével nyitva áll a polgárok előtt. A pártirodában szeptember 20-ától segítenek kitölteni a regisztrációs űrlapokat a magyar állampolgársággal rendelkezőknek, akik szeretnének részt venni a magyarországi választáson. Továbbá minden útmutatást megadnak azoknak is, akik szeretnék megszerezni a magyar állampolgárságot. Mint mondta, az érdeklődőknek segítenek a tartományi, a köztársasági, az MNT-s, illetve más alapítványi pályázati lehetőségek felkutatásában, valamint aktivistáik közreműködésével a pályázatok megírásában. Végezetül felkérte a helybeli 60 év felettieket, hogy vegyenek részt a magyarországi rendezésű idősek Ki mit tud?-ján.

Szerző (Forrás)
csin, Magyar Szó
Többi hír