Ugrás a tartalomra
2019.09.28 - 21:31

822 éves Adorján

A falunap alkalmából a település apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen, művelődési műsorokkal tarkítva ünnepeljék meg a több százéves Tisza-parti települést.

A mintegy 1000 fős Tisza-parti településen művelődési műsorral, ünnepi szentmisével is készültek a falu napjára. Kicsik és nagyok egyaránt ünnepeltek. A negyedikes Pilisi Barbara és osztálya gőzerővel készült a fellépésre: tánccal, énekkel és mesemondással is kedveskedtek a közönségnek.

A helyi közösség elnöke, Borsos Csaba köszöntő beszédében kiemelte az adorjáni Tisza labdarúgócsapat és a Szőke Tisza Művelődési Egyesület kimagasló eredményeit: „1998 óta ünnepeljük Adorjánon a falu napját. Azóta szinte mindig szeptember utolsó hétvégéjén szervezzük meg a rendezvényt, ugyanis ilyenkor az egész falu együtt ünnepelhet.”

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy a község mind a 13 településén azon vannak, hogy a közösséget a lehetőségekhez mérten továbbfejlesszék: „A falu apraja-nagyja itt van ezen a rendezvényen, az óvodásoktól kezdve, az iskolásokon keresztül a művelődési és a civil egyesületekig. Ez adja igazán meg a lelkét és az erejét ezeknek a rendezvényeknek, hiszen itt mindenki egy helyre jön, egyszerre bemutatkozhat, megmutathatja magát.”

A falunaphoz kötődően szombaton futballtornán vehetnék részt az érdeklődők, valamint a Magyar Szó napilap Sportvilág rovatát is bemutatják.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2020.07.06 - 10:19
Azt követően, hogy a Köztársasági Választási Bizottság vasárnap este kihirdette a választások végleges eredményét, dr
Dr. Pásztor Bálint: Az elmúlt 28 év legnagyobb választási sikere