Ugrás a tartalomra
2023.09.30 - 20:52

75 éves a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület

75 éves a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület

 Kiállításmegnyitóval és művelődési műsorral ünnepelte 75 éves fennállását a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület. A civil szervezetet idén Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal tüntették ki Budapesten.

A fotókiállítás a 75 éves egyesület munkáját, mindennapjait mutatja be. A tárlatmegnyitón az egyesület múltjáról, jelenéről is szót ejtettek, majd művelődési műsor következett. A helyiek mellett felléptek a környékbeli egyesületek tagjai is.

Benyócki Attila, tag, Ady Endre Művelődési Egyesület, Szaján: „Nagyon szeretem itt az embereket, nagyon szeretek az itteni emberekkel lenni, nagyon kedves emberek járnak, mindig jó a hangulat, bármikor eljövünk, kedvesen fogadnak. Szeretettel várnak mindenkit, bárki jön, a táncosokkal is most kezdek foglalkozni, szeretem őket is tanítani.”

A szajáni kis magyar közösség nem hagyja veszni a hagyományokat, több szakosztály is működik az egyesületben. A kitartó munkát pedig az idén Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal is elismerték.

Benyócki Sára, elnök, Ady Endre Művelődési Egyesület, Szaján: „Nagyon jók voltak az elődeink, mert megtanítottak bennünket megbecsülni azt, amit ránk hagytak. Megtanították, hogy mennyire fontos a közösségi élet, hogy mennyire fontos a munka, a kitartás, és nekünk mindig a jelen a legnehezebb.”

Ünnepi köszöntőt Tóth Zoltán, Szaján Helyi Közösség Tanácsának elnöke és Juhász Bálint, a VMSZ Intéző Bizottságának elnöke mondott.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV