Ugrás a tartalomra

70 facsemete került a földbe Martonoson

70 facsemete került a földbe Martonoson

 A helyiek közösen vettek részt az akcióban. Az A Mi Kis Falunk Martonos Egyesület sikeresen pályázott a Magyar Nemzeti Tanácsnál, így 30 ezer dinár értékben vásárolhattak csemetéket.

Helyi összefogással valósult meg a faültetés. A lakosok mellett a helyi horgász és a motoros egyesület tagjai is részt vettek a munkaakcióban. A helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a fák öntözését vállalta magára.

László László önkéntes tűzoltó: „Általában meg vagyunk hívva, mert jó az együttműködés a helyi közösséggel, és akkor, ha hívnak, mindig segítünk.”

A Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően 70 darab csemetét ültettek el a Tisza régi medrében a helyiek.

Dencs Valéria, az A Mi Kis Falunk Martonos Egyesület alapító tagja: „Választásunk erre a területre azért esett, mert kitermelés utáni területről beszélünk, a kiválasztott csemeték pedig szibériai szilfák, gyorsan növő típus.”

A legutolsó faültetési akció a faluban 2019-ben volt, akkor 110 facsemetét helyeztek a földbe.

Horváth Gergely, Martonos HK elnöke: „Itt valamikor is erdő volt és szeretnénk beerdősíteni, és a falu környékét is, hogy a levegőt szűrje, ami jön a rétből, a port lefogja, szelet lefogja, kicsit felemeli a falut és egy kicsit szebben is néz ki, és tisztább legyen a levegő.”

A következő faültetési akciót Kishomokon tartják - tette hozzá a helyi közösség elnöke.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen