Ugrás a tartalomra

41 új vállalkozás nyílt tavaly Magyarkanizsa községben

41 új vállalkozás nyílt tavaly Magyarkanizsa községben

 A Tisza-menti községben most 680 kis- és közepes vállalkozás működik.

41 új vállalkozást jegyeztek be Magyarkanizsa községben tavaly, míg 2019-ben 38-at. Az új cégeknek a járvány miatt számos kihívással kell szembe nézniük, ugyanakkor támogatási lehetőségeik is szerteágazók.

A magyarkanizsai Pálfi Krisztián személyi edző társával közösen nyitotta meg pár héttel ezelőtt vállalkozását. Számukra a legnagyobb kihívást a helyiség kialakítása és a megfelelő, modern eszközök beszerzése jelentette.
„- Önköltségből, tehát mindketten saját önrészből finanszíroztuk az egészet. Igyekeztünk minél jobban kijönni, tehát sokat keresgettünk, hogy milyen kellékeket használjunk, hogy minden korosztálynak megfelelően gyűjtsük össze, és végülis sikerült.
- Esetleg a következőkben, ha lesz rátok mért pályázati, támogatási lehetőség, éltek-e vele?
- Persze, természetesen, ha lesznek pályázatok, és tudunk élni vele, természetesen.”

Magyarkanizsa községben 2020-ban több új vállalkozást jegyeztek be, mint 2019-ben. Sokan éltek a különböző pályázati és a támogatási lehetőségekkel.

A Tisza-menti községben jelen pillanatban 680 kis- és közepes vállalkozás működik, ebből a tavalyi évben 41 lett bejegyezve. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Természetesen ki kell emelni a vállalkozások támogatását. A Prosperitati Alapítvány lendülettel és külön pénzügyi segítséggel támogatja azokat a kezdő vállalkozókat, amelyek most akarnak először céget nyitni. Ezt azért emelem ki külön, mert ugye bár a köztársasági munkaközvetítőnek is van munkahelyteremtő és kezdő vállalkozásokat támogató pályázata, de a kettő között lényeges különbség van.”

A szakértők szerint nem megnyitni nehéz, hanem életben tartani egy magánvállalatot, illetve az a jó vállalkozás, ami a harmadik év után is jövedelmezően tud termelni.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV