Ugrás a tartalomra

130 tölgyfa csemetét ültettek el Magyarkanizsán

130 tölgyfa csemetét ültettek el Magyarkanizsán

A fákat a hamarosan megépülő kerülőút mentén ültették.

A kifúrt gödrökbe komposzt került, a facsemetéket pedig az ültetésük után védőhálóval látták el, hogy a vadállatok ne tudják megrágni azokat.

Kelemen Balázs, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont diákja: „Szeretnénk javítani a környezetünket, hiszen ha szétnézünk, akkor nem olyan szép látvány ez a nagy kopár tér. Fúj a szél, nincs ami megfogja a szelet, ez a szél erózióhoz is vezet meg a fák tisztítják a levegőt is, és nekünk is érdekünk, hogy minél tisztább levegőn legyünk, illetve szebb legyen a környezetünk.”

A fákat a Tangazdaságban nevelték ki. A faültetési akcióban az itt gyakorlatukat töltő diákok is részt vettek, ugyanis a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont tanulói egy környezetvédelmi programban is részt vesznek.

Berec Ágota, szaktanár, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont: „A diákok az elmúlt évben egy kutatást végeztek, aminek az lett a hozadéka, hogy a faültetéssel, fásítással lehet a legjobban a globális felmelegedés ellen tenni, és ezt a dokumentumot át is adtuk a polgármesternek, amit a gyerekek készítettek és most ennek a megvalósítása van, hogy tényleg ültetünk fákat.”

A faültetés Magyarkanizsa önkormányzat segítségével valósult meg, és a tervek szerint a következő időszakban is több helyen lesz hasonló megmozdulás. Várhatóan a buszállomás körül szerveznek fásítási akciót és a község több településén is.

Kónya Róbert, polgármesteri tanácsos, Magyarkanizsa: „Az önkormányzat megnövelte a környezetvédelmi alapban a pénzkeretet, úgyhogy az idén további faültetéseket tervezünk a helyi közösségekkel karöltve, együttműködve ezzel is növelve a zöld területeinket a község területén.”

Az elültetett facsemeték gondozását a középiskola diákjai végzik majd a gyakorlati oktatás részeként a helyi Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat munkatársaival karöltve.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír