Ugrás a tartalomra

113 sikeres pályázója volt az energiahatékonysági programnak Topolyán

113 sikeres pályázója volt az energiahatékonysági programnak Topolyán

Nyílászárók cseréjére, hőpumpák beépítésére, napelemek, napkollektorok felszerelésére, valamint gáz- és biomassza kazánok vásárlására is felhasználható a támogatás.

113 sikeres pályázóval írták alá az energiahatékonysági program szerződéseit Topolyán 45 millió 300 ezer dinár összértékben. A topolyai önkormányzat 10 millió dinárt, valamint az illetékes minisztérium további 10 millió dinárt biztosított a pályázatra. A legnépszerűbb a nyílászárók cseréjére és a gázkazánok beszerzésére vonatkozó kiírás volt.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „A lakosok érdeklődése igen nagy, folyamatosan érkeztek be a pályázatok, amíg a felhívás nyitva volt. Túljelentkezés volt, ezért az önkormányzat kísérletet tesz arra, hogy további 2 millió dinár támogatási eszközt biztosítson a minisztériumtól, valamint az önkormányzati költségvetésből ugyancsak 2 millió dinárt fogunk előlátni. Ez azt jelenti, hogy mindazok, akik a tavalyi évben pályáztak, majd támogatásban tudnak részesülni. Sajnos a tavalyi évben nagy volt a túljelentkezés és meg kellett húznunk a vonalat, de ha ezeket az eszközöket biztosítani tudjuk akkor mindenki, aki pályázott és a pályázat feltételeinek eleget tett, támogatásban tudnak részesülni.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír