Ugrás a tartalomra

Zenta 2030 - elfogadták a fejlesztési tervet

Zenta 2030 - elfogadták a fejlesztési tervet

 Elfogadásra került Zenta 2030-ig szóló fejlesztési terve a Községi Képviselő-testület mai, 23. rendkívüli ülésén.

A képviselők négy napirendi pontot vitattak meg, amelyek lényegében fejlesztési politikát tartalmaznak. A környezetvédelmi adóból befolyt összeget javarészt a regionális depónia finanszírozására, valamint a zaj- és levegőszennyezés mérésére fordítják.

Emellett elfogadásra került az úgynevezett kétéves foglalkoztatási akcióterv is, amelynek keretében közmunkaprogram kerül kiírásra idén, illetve jövőre az egészségügyben dolgozó gyakornokok bérezése oldódhat meg ennek köszönhetően.

Sztantity Szebasztián, gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tag, Zenta KT: „Valamint elfogadtunk a nyolcéves fejlesztési tervet, amelyben azt a víziót írjuk le, hogy mit szeretnénk, hogy Zenta hogyan nézzen ki 2030-ra. Milyen fejlesztéseket tartalmazna ez a nyolcéves időszak, mik lesznek a nehézségek ebben a nyolcéves időszakban, mik lesznek, a kiugrási lehetőségek - lényegében erről írunk egy közel 70-80 oldalon. Ennek a stratégiának a kidolgozásában részt vettek a zentai vállalkozók, civil szervezetek, több mint 400 polgár önkéntes alapon. Nagyon reméljük, hogy ez a közös zentai elképzelés meg fog valósulni 2030-ra és olyan városban fogunk élni, amilyet mindannyian szeretnénk.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír