Ugrás a tartalomra

A VMSZ adja a polgármestert! - A párt magyarkanizsai vezetői tegnap sajtótájékoztatón ismertették álláspontjukat

A párt magyarkanizsai vezetői tegnap sajtótájékoztatón ismertették álláspontjukat

A községi képviselő-testület megszakadt alakuló ülése után sajtótájékoztatót tartott dr. Bimbó Mihály eddigi alpolgármester, a VMSZ községi szervezetének elnöke, Nyilas Mihály eddigi polgármester és dr. Katkics Zoltán, a testület régi-új elnöke.

Nyilas Mihály elmondta, hogy a VMSZ részben elégedett, részben elégedetlen azzal, ami az ülésen történt. Elégedett, mert eleget tettek a törvényes kötelezettségnek, és megválasztották a testület elnökét és titkárát. Ugyanakkor elégedetlen, mert nem alakult meg az önkormányzat teljes vezetősége. De szerinte most lendületet kapnak a VMSZ és a DP közötti tárgyalások Magyarkanizsán, és két hét alatt megalakulhat.

Nyilas Mihály szerint nem jelentett volna kényszerigazgatást a vasárnapi ülés, mert nem 60 nap, hanem 2 hónap állt rendelkezésre, és ebbe belefért az időpont. Azért tűzték ki vasárnapra a folytatást, mert remélték, hogy addig a tárgyalások konkrét eredményeket hoznak. Hozzátette: a VMSZ a kompromisszumra való szándékát fejezte ki azzal, hogy csütörtökön folytatódott az ülés. Bacskulin István gesztusára (hogy nem vette át a szavazólapot) kijelentette: a VMSZ nem tárgyal a polgári csoportokkal, de a DP és a Liga a saját mandátumaik arányában helyet adhatnak nekik. Még egy tévhitet kíván eloszlatni: a VMSZ-nek nem az a szándéka, hogy mindenáron a hatalomban maradjon, de a 11 mandátum kötelezi őket, hogy képviseljék azokat, akik rájuk szavaztak.

A Magyar Szó újságírójának a kérdésére, hogy négy évvel ezelőtt miért nem ugyanilyen volt az álláspontjuk, és miért nem adtak helyet az önkormányzat vezetésében a 10 mandátumot kapott DP-nek, Nyilas azt válaszolta, hogy nem lehet párhuzamot vonni. Négy évvel ezelőtt is egyeztettek a felső fórumokon, és akkor az volt a döntés, hogy az abszolút többséget kapott Magyar Koalíció legyen hatalmon, a DP pedig ellenzékben.

Szintén újságírói kérdésre válaszolva dr.Bimbó Mihály kijelentette, hogy mivel a VMSZ-nek van a legtöbb mandátuma, a felsőbb szintű döntés értelmében Magyarkanizsán a VMSZ adja a polgármestert, a DP pedig a kkt elnökét.

Magyar Szó

Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen