Ugrás a tartalomra
2021.10.07 - 13:30

VKT Szabadka: Fontos fejlesztések Csantavéren, új igazgató a Palicsi Állatkert élén

VKT Szabadka: Fontos fejlesztések Csantavéren, új igazgató a Palicsi Állatkert élén

 Sonja Mandić okleveles jogász lett a Palicsi Állatkert megbízott igazgatója.

Egyhangúlag szavazták meg Csantavér részletes területrendezési tervét. Ennek legfontosabb eleme egy körforgalom kialakítása a szabadkai és az újzsedniki út kereszteződésében - mondta Nágel János, a VMSZ önkormányzati frakcióvezetője.

"Gazdasági objektumok és egyéb építkezéseket is lehetővé tesz ez a rendezési terv. A Vajdasági Magyar Szövetség különös hangsúlyt fektet a csantavéri fejlesztésekre, amint érzékelhették a polgárok, a tavalyi évben Csantavér központjában kiépült nagyon szép parkoló rendszer. Az idén megkezdődik, jövőre pedig befejeződik a II. Szőlősor utca aszfaltozása, a közeljövőben, ez pedig egy hosszabb távú terv, tervezzük Csantavér szennyvízhálózatának kiépítését egy tisztítóval."

A VKT szavazattöbbséggel döntött Szabadka Város mezőgazdasági földterületei védelme, rendezése és használata 2021. évi programjáról. Kovács Gábor, a VMSZ önkormányzati képviselője örömmel nyugtázta, hogy a városvezetés odafigyel a falun élő, mezőgazdasággal foglalkozó emberek sorsára. Tavaly óta ugyanis, az állattenyésztéssel foglalkozó gazdák tíz évre vehetik bérbe az állami földeket, kedvező áron.

"Azáltal, hogy egy gazda tíz éven keresztül használja a földet, érdekében áll az, hogy ennek a földnek a kondícióját feljavítsa. Gondolok itt arra, hogy aki állattenyésztéssel foglalkozik, annak van istállótrágyája. És ezek a földek igenis ki vannak éhezve, ki vannak égve."

Miroslav Milojević, Szabadka Polgári Mozgalmának önkormányzati frakcióvezetője a Palicsi Állatkert alapszabálya módosításáról szóló vitában megkérdőjelezte, hogy valaki jogászdiplomával lássa el az intézmény igazgatói tisztségét. Szerinte oda egy tapasztalt állatorvos, vagy biológus kell. Sövény Ferenc, a mozgalom önkormányzati képviselője, az elpusztult oroszlánkölykök kapcsán vetett fel kérdést.

"Az állatkert alapszabály módosítása egyértelműen egy eltusolási kísérlet része volt. Tehát azután, hogy a négy kis oroszlán ismeretlen körülmények között eltűnt a Palicsi Állatkertből, és ezekben a kérdésekben, az oroszlánok eltűnését felmerülő kérdésekben sem a városvezetés, sem az igazgató nem volt hajlandó érdemben válaszolni a felmerülő pletykákra és kérdésekre a média részéről, az igazgató hirtelen lemondott."

Szavazattöbbséggel felmentették tisztségéből Petar Savićot, a Palicsi Állatkert eddigi igazgatóját. Szabadka polgármestere szerint természetes körülmények között a nőstény oroszlán két utódot hoz világra, Palicson öt kicsi született, és négy maradt életben, és itt valami nem volt rendben, mivel végül egy sem maradt - tette hozzá Stevan Bakić. Az új, megbízott igazgató személyéről is szavazattöbbséggel döntött a szabadkai VKT.

"Sonja Mandić a rendszerben van, tíz éve dolgozik a Palicsi Állatkertben, jól ismeri az ottani helyzetet. Megbízott igazgatóként megmutathatja majd a tudását. Az első lépés az lesz, hogy válaszolnia kell a média által feltett minden kérdésre, az oroszlánkölyköket illetően, illetve bármire, amit a média kérdez."

A szabadkai Városi Képviselő-testület ülésén Virág Szabolcs letette az esküt, a VMSZ új önkormányzati képviselőjeként, a Szabadkai Gázművek KKV igazgatói tisztségébe került Horvát Tímea helyett.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.10.22 - 10:16
Kishegyes önkormányzata több pályázatot is kiírt általános és középiskolás diákok, valamint egyetemi hallgatók támoga
Kishegyes község támogatja a tanulókat – A diákok pályázata lezárult, az egyetemisták még jelentkezhetnek
2021.10.22 - 10:10
A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete a megalakulása óta részt vesz a vajdasági magyar közösség fej
Piroson hat kétnyelvű utcanévtáblát tettek fel
2021.10.21 - 10:20
A topolyai önkormányzat megjelentette a 2021/22-es tanévre vonatkozó felsőfokú ösztöndíjpályázatát.
Ismét támogatja a topolyai község a felsőfokú tanulmányaikat folytató fiatalokat
2021.10.21 - 09:48
Magyarkanizsa október 20-án ünnepelte a község napját, a török hódoltság alóli felszabadulás évfordulóján.
Magyarkanizsa megjutalmazza legsikeresebb polgárait és intézményeit – Községnapi díszülést tartottak