Ugrás a tartalomra

Vajdasági Vágta vagy Vajdasági Futam?

Vajdasági Vágta vagy Vajdasági Futam?

 Az előírások szerint ha a versenybíró, a startbíró, a műsorvezető és az elővágták igazgatója nem jelenik meg az eseményen, akkor a megmérettetést nem lehet Vajdasági Vágta név alatt megszervezni

Szeptember ötödikén tartják meg a nyolcadik Vajdasági Vágtát. Az eddigi évektől eltérően, idén Szabadkán, a lóversenypályán szervezik meg, közönség nélkül, a járványügyi helyzetre való tekintettel - mondta Bunford Tivadar. A Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója kiemelte: a jelenlegi magyarországi előírások miatt a társszervezők nem tudnak eljönni a vágtára, mert ez azzal járna, hogy a visszautazáskor két hét karanténba kellene vonulniuk, ami az elővágták szervezése miatt kivitelezhetetlen. Bunford Tivadar hozzátette: a Nemzeti Vágtának szigorú szabályai vannak, így ha a versenybíró, a startbíró, a műsorvezető és az elővágták igazgatója nem tud megjelenni az eseményen, akkor a megmérettetést nem lehet Vajdasági Vágta név alatt megszervezni. Ebben az esetben Vajdasági Futam lenne a megnevezése a versenynek.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Nekünk nagyon fontos a folytonosság, tehát ahogy már említettem hét alkalommal megszerveztük, nagyon sikeresen a Vajdasági Vágtát, mint a Nemzeti Vágta előfutamát. Két alkalommal már elhoztuk az első díjat Budapestről a Hősök teréről. Tehát ez az eredmény már kötelez bennünket, hogy Vajdaság legjobbjai ott legyenek, úgy gondoltuk, hogy akkor Vajdasági Futam név alatt. De az A variáció is még mindig megvan. A társszervezőkkel Budapestről megbeszéltük, hogy ha akár két nappal ötödike előtt megváltoznak az előírások akkor ők természetesen örömmel jönnek és marad minden a régiben.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír