Ugrás a tartalomra
2020.05.15 - 14:11

Újabb csomagosztás Nagybecskereken és a városhoz tartozó településeken

A városban és a hozzá tartozó 22 településen élő, mintegy 17 ezer kisnyugdíjas és a szociális segélyből élő család a napokban másodszor kap segélycsomagot.

Muzslyán az önkénteseknek köszönve ezúttal is házhoz szállítják az adományt. A második segélycsomag tartalma gazdagabb az elsőnél és sokat jelent a kisjövedelmű családoknak. Különösen az egyedül élő személyek számára fontos a gondviselés. Selymesi Ágnes, nyugdíjas, Muzslya: „Egyedül élek, férjem sajnos meghalt. És nagyon sokat jelent ez a csomag, meg, hogy elhozzák helybe, nem kell mennünk és várakozni. Hát nehéz volt ez a másfél-két hónap, hogy nem tudtunk kimenni. Amit adtak a végén, hogy egy órahosszát kimehettünk, azt se tudtuk, hogy most mikor menjünk ki.”

Muzslyán a második körben 1172 csomagot, vagyis a korábbinál 120-al többet osztanak ki, mivel a rászorulók névsora időközben módosult. Sztojkó József (VMSZ), a Városi Tanács tagja, Nagybecskerek: „A Vajdasági Magyar Szövetség által vezetett muzslyai helyi közösség tanácsa úgy döntött, hogy ezúttal is házhoz fogjuk szállítani a csomagokat. Tehát nem akarjuk kitenni a kisnyugdíjasokat olyan fáradságnak, hogy sorba kelljen várni a helyi közösség épülete előtt. A jó szervezésnek köszönhetően nekünk vannak önkénteseink, akiket általában a VMSZ soraiból válogattunk ki, és így ez által sikeresen meg tudjuk szervezni.”

Nagybecskerek Város magyarlakta településein harmincan vállaltak önkéntes munkát. Az elmúlt két hónapban mindenkihez eljutottak, akinek szüksége volt valamire. Ispánovics Klaudia, önkéntes, Muzslya: „Nem volt kérdés, hogy az ifjúság segíteni-e fog. Rögtön a községházás jelentkeztünk és felajánlottuk a segítségünket. Rögtön aktiváltak bennünket és segítettünk a munkában. Először is segítettünk a nyugdíjasoknak bevásárolni élelmiszereket és gyógyszereket, amire szükségük van. Ugyanúgy részt vettünk a csomag kiosztásában.”

Muzslyán kívül Szentmihályon 149, Lukácsfalván 67, Erzsébetlakon pedig 180 csomagot osztanak ki a napokban

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír