Ugrás a tartalomra

Új tartalommal szeretnék megtölteni az egykori tóthfalusi iskolát

Új tartalommal szeretnék megtölteni az egykori tóthfalusi iskolát

 A községbeli intézmények tavalyi munkajelentése volt a központi téma a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület mai ülésén. Döntöttek továbbá két községi ingatlan használati jogának átruházásáról is.

Az oromhegyesi Arany János Általános Iskola tulajdonában lévő ingatlant, amely a valamikori tóthfalusi iskolaként szolgált, ezentúl Tóthfalu Helyi Közössége használhatja. Az épülettel kapcsolatban több tervük is van a helyieknek.

Utasi Jenő, magyarkanizsai képviselő-testületi tag: „Szeretnénk a régi iskolai teremből iskolai múzeumot létrehozni, a másik szárnyban pedig az ősöktől ránk ruházott különféle eszközöket szintén ott helyeznénk el. Tervezünk egy nyitott színpadot, egy külső színpadot is oda felállítani. Vannak táboraink, például fafaragó tábor és azok egy részét is áthelyeznénk oda.”
A képviselők 16 jelentést fogadtak el a községbeli intézmények 2020-as munkájáról.

Pletikoszity Tibor, a VMSZ magyarkanizsai frakcióvezetője: „Intézményeink továbbra is dolgoztak, továbbra is fennmaradtak és nagyon sok munkát fejtettek ki annak érdekében, hogy községünk tovább tudjon élni, tovább tudjuk ezt szépíteni. Ezek között meg kell említeni egy Tudománypark létrehozását, valamint meg kell említeni, hogy a Cnesa keretén belül a nagyterem megújítását, ami egy pályázat segítségével valósult meg.”
A képviselők több határozati javaslatot is elfogadtak, amelyek egyes bizottsági tagok cseréjére irányultak.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír