Ugrás a tartalomra

Új sepregetőgéppel a tisztább Törökkanizsáért

Új sepregetőgéppel a tisztább Törökkanizsáért

 Új, környezetbarát sepregetőgéppel bővült a törökkanizsai Október 7. Kommunális Közvállalat gépparkja a környezetvédelmi minisztérium jóvoltából. A napokban a helyiek már munka közben is láthatják az új gépet.

A környezetvédelmi minisztérium és a törökkanizsai önkormányzat között folyamatos az együttműködés. A most átadott sepregetőgéppel még nagyobb hangsúlyt fektethetnek a tisztaságra – emelte ki Újhelyi Nándor. A törökkanizsai KKT elnöke kifejtette: „Azt kell mondanom, hogy a kommunális vállalatban az elmúlt egy évben nagyon komoly változások történtek, nagyon sok olyan gépet, felszerelést sikerült beszerezni, aminek köszönve egyre korszerűbb és egyre jobb lesz a szolgáltatás minősége. Próbálunk megfelelni azoknak a kihívásoknak, amiket a 21. század állít elénk.”

Jaksa Róbert elmondta, hogy minden nap jó alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelemre, azért is fontosak az ilyen beruházások. Szerbia környezetvédelmi államtitkára kiemelte:  „Magáról a gépről annyit kell tudni, hogy elektromos, tehát nem szennyezi a környezetet. Üzemideje körülbelül 9-10 óra, a zajszintje az 65 decibel, egyébként meg alkalmas különböző terek, utcák, járdák és járdaszegélyek gyors és effektív tisztítására.”

A környezetvédelmi államtitkár hozzátette, hogy a sepregetőgépnek nincs karbonkibocsátása, tehát környezetbarát módon tisztíthatják ezentúl Törökkanizsa utcáit.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír