Ugrás a tartalomra

U Bačkoj Topoli na vlasti SVM, DS i SPS

Za predsednika SO izabran Robert Fazekas iz Saveza vojvođanskih Mađara, koji je na toj funkciji bio i u prethodnom mandatu, dok je predsednica opštine Melinda Kokai Mernjak

BAČKA TOPOLA - U opštini Bačka Topola danas je konstituisana skupština opštine, a za predsednika je izabran Robert Fazekas iz Saveza vojvođanskih Mađara, koji je na toj funkciji bio i u prethodnom mandatu. Na mesto zamenika predsednika izabran je Jovica Jeremić iz SPS-a, dok je sekretar SO Iboja Čevarušić.

Na današnjoj sednici za predsednika opštine većinom glasova izabrana je Melinda Kokai Mernjak iz SVM, na funkciji zamenika predsednika opštine je Ferenc Tot iz Demokratske stranke, a imenomenovani su i članovi opštinskog veća.

Skupština opštine konstituisana je posle dve odložene sednice zbog nedostataka kvoruma.

U toj opštini u novom sazivu skupštine opštine 16 odbornika ima Savez vojvođanskih Mađara, DS sedam, dok Liga socijaldemokrata Vojvodine ima pet odborničkih mandata, Srpska napredna stranka 4, a koalicija okupljena oko SPS 3 odbornika. Liste grupa građana "Dr. Janoš Hadži" i "Udruženi penzioneri i socijalna pravda-Milan Ćatić" u lokalnom parlamentu imaju po tri odbornika.

Kurir

Többi hír