Ugrás a tartalomra
2020.03.17 - 16:07

Topolyán is rekord számú aláírás

A Vajdasági Magyar Szövetség Topolya községben is átadta a támogatói aláírásokat

A Vajdasági Magyar Szövetség Topolya községi szervezete vasárnap délután 17 órakor adta át a támogatói aláírásokat a községi választási bizottságnak. Ennek kapcsán Fremond Árpád, a VMSZ községi szervezetének elnöke úgy nyilatkozott a médiának, hogy Topolyán negyedikként adták át a támogatói aláírásokat.

– Azért negyedikként adtuk át, mert a Vajdasági Magyar Szövetség listája köztársasági és tartományi szinten is a négyes szám alatt szerepel, s így most önkormányzati szinten is négyes szám alatt fogunk szerepelni. 1154 aláírást gyűjtöttünk össze, s tudni kell, hogy idáig senki sem adott át ennyi aláírást a község területén. A listát Tomik Nimród vezeti, aki a VMSZ elnökségének tagja és a topolyai helyi szervezet elnöke. A második helyen Kislinder Gábor polgármester szerepel, a harmadik helyen pedig Szatmári Adrián, a községi tanács tagja – mondta Fremond, majd elmondta, hogy listájuk a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István elnevezést viseli, viszont szerepelnek rajta a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt jelöltjei is, valamint párton kívüliek is kaptak helyet rajta.

– Ez a lista egy nagy összefogásnak az eredménye, de a választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István név alatt fog szerepelni. Fontos elmondani, hogy a listán szereplő személyek átlagéletkora 40 év. Azt ígértük a választópolgároknak, hogy egy fiatal listával fogunk előrukkolni, és ezt be is tartottuk. Nagyon sok olyan fiatal neve felkerült a listára, akikre ez a közösség építeni tudja a jövőjét. De helyet kaptak az idősebb személyek is, hiszen a VMSZ azt a munkát szeretné folytatni, amit az elmúlt időszakban megkezdett, Kislinder Gábor polgármester vezetésével. Azt hiszem, hogy nagyon szép eredményeket értünk el, és ezt szeretnénk a jövőben is folytatni – fogalmazott az elnök, majd végezetül arról is szólt, hogy nem kisebb ambícióval állnak a választások elé, minthogy Topolya községnek a jövőben is a Vajdasági Magyar Szövetség adja a polgármesterét.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L. J. (Fotó:Lakatos János)
Többi hír
2020.09.26 - 12:34
Magyarkanizsa helyi közösségeinek tanácstagjait választják meg vasárnap, szeptember 27-én.
Beszélgetés Fejsztámer Róberttel a Magyarkanizsa községbeli helyi közösségi választásról
2020.09.26 - 11:19
A képviselő-testület augusztus 22-ei ülésén megválasztották a testület új elnökét, Jelena Marinković, a Szerb Haladó
Az újvidéki döntéshozatalban ketten képviselik a magyarságot: Kiss Gyula és Ladisity Melinda