Ugrás a tartalomra

Topolya: Kókai Mernyák Melinda az új polgármester

A községi képviselő-testület még június 8-án megkezdődött alakuló ülése kétszeri halasztás után, ma befejeződött. Az ügyrendi szabályzattal összhangban, előbb megválasztották a testület elnökét, Fazekas Róbert (VMSZ) személyében, aki az előző ciklusban is betöltötte ezt a tisztséget, és akit 25 képviselő javasolt a tisztségre. Helyettesévé Jeremić Jovant (SPS–PUPS–JS) javasolták, amit a képviselők szavazattöbbséggel erősítettek meg.
Községi elnöknek, az új polgármesternek, a képviselő-testület frissen megválasztott elnöke javaslatára Kókai Mernyák Melindát (VMSZ) választották, helyettesének pedig dr. Tóth Ferencet (DS). Az új elnök, megválasztása pillanatában a mezőgazdasági középiskola igazgatója, helyettese pedig az egészségház szakorvosaként dolgozott.
Az új községi tanács tagjainak megválasztása is az alakuló ülés napirendjén szerepelt, így erre is sor került. Az elkövetkező időszakban Nagy Ottó, Lacković Karolj, Sípos Hajnalka, Csorba Ottó, Mánity István, Aleksa Kumić, dr. Drago Radujković, Nemanja Traparić, és dr. Grujo Milošev összetételben hozza majd döntéseit. A képviselő-testület titkárának Csevarusity Ibolya jogászt választották meg, aki ezt a tisztséget az előző ciklusban is betöltötte.
Az új községi elnök a bizalmat megköszönve elmondta, hogy a siker kulcsát a csapatmunkában látja, és bízik abban, az elkövetkező időszakban együtt fognak dolgozni azon, hogy Topolya községet egy aktív polgári közösséggé formálják, ahol a polgárok élhetőbb, fejlett, előrehaladó, rendezett és sokszínű környezetben élik meg mindennapjaikat. Kapjon értéket a kultúra iránti igényük, mindannyiunk szellemi művelése. Kerüljön előtérbe az egészséges élet fontossága és a polgárok természetbarát környezetben lépjenek fel, lehetőségük szerint a környezetvédelemért is. „Képességeimmel, tapasztalatommal, tudásommal nagyban hozzá fogok járulni a csapatmunka eredményességéhez, s mint tapasztalt vezető, nő és családanya egy hozzáadott értéket tudok adni Topolya községnek” – mondta még, többi között.
Újonnan megválasztott helyettese, aki tüdőgyógyász szakorvosként dolgozik, az ülés után kiemelte, hogy a szakorvosi munkát folytatni szeretné, tevékenységével pedig az egészségház jobb felszereltségének biztosítását szeretné megcélozni, valamint a község lakosainak egészségügyi ellátásának javítását. A képviselő-testület újraválasztott elnöke elmondta, hogy a folytonosságot szeretné képviselni. Úgy látja, a VMSZ – SPS – DS alkotta koalíció hatékonyan tud majd működni, számbelileg is biztonságos többséget képeznek a 41 tagú testületben. Kiemelte, hogy mintegy 70 napirendi pontot szándékozik megtárgyalásra és elfogadásra a közeljövőben a testület elé vinni, amit valószínűleg júliusban két ülés keretében ejtenek meg. A képviselői csoportok vezetőivel, az egyeztetések az ülés után azonnal megkezdődtek. Összességében magát az ülést a demokratikus, kultúrált és toleráns hangulat jellemezte, a képviselők közül 38-an voltak jelen.
(A képen jobbról: Kókai Mernyák Melinda, Jeremić Jovan és Fazekas Róbert)

Vajdaság MA

Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen