Ugrás a tartalomra

Tisztújítás előtt áll a VMSZ

Tisztújítás előtt áll a VMSZ

 Az oktatásban, a tájékoztatásban, illetve a művelődés vonatkozásában nem lehet vakrepülésben haladni, pontosan tudnunk kell, hogy mit akarunk, hol vagyunk és hová szeretnénk eljutni, ezért középtávú stratégiákra van szükség, mondta Pásztor István.

A VMSZ elnöke a Közügyek vendégeként közölte, a szombati kishegyesi tisztújítást követően meghatározzák majd az említett területekkel kapcsolatos terveket az elkövetkező időszakra. A VMSZ tisztújításáról Pásztor azt mondta, a párt meg kell, hogy tartsa alkalmazkodóképességét, a hatékonyságát.

A VMSZ elnöke közölte, Rétvári Bencével, a magyar belügyminisztérium parlamenti államtitkárával folytatott beszélgetése során elhangzott, úgy tűnik Szegeden ellenőrzik majd az útlevelet a szerb, illetve a magyar belügyi szervek a Szeged-Szabadka vasútvonallal kapcsolatos határellenőrzéskor. Kiemelte, jelentős fejlesztések lesznek hamarosan a horgosi autópálya-, a Béreg-Hercegszántó és más határátkelőkön is. A VMSZ elnöke szerint ezektől is fontosabb, hogy meggyorsítsák az ügyfélkezelést, hogy az minél hatékonyabban történjen. Pásztor úgy fogalmazott, soha ilyen jó nem volt a két ország viszonya, azonban soha nem volt ilyen gyalázatos a határon való átjutás módja.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Külön beszéltünk a Szeged-Szabadka vasútvonalnak a határellenőrzéséről, útlevél-ellenőrzéséről. Én kezdetektől fogva azt szorgalmazom és követelem, hogy egyetlen egy helyen legyen útlevélellenőrzés és még véletlenül se kerüljünk abba a helyzetbe, hogy bárhol is, akár Horgoson, le kelljen mindenkinek szállni csomaggal, spalírba állni és várni, hogy akkor a tűző napon vagy az esőn, vagy a hidegben az útlevél ellenőrzése megtörténjen. Úgy tűnik, hogy sok év kínlódás és küzdelem után most körvonalazódik egy olyan megoldás, amelyik ha megvalósul, akkor nagyon-nagyon jó lesz, nevezetesen, hogy egyetlen egy helyen, méghozzá Szegeden történne meg az útlevél-ellenőrzés.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok