Ugrás a tartalomra

Támogatás jégvédelmi rendszerek telepítésére és ültetvények körbekerítésére

Támogatás jégvédelmi rendszerek telepítésére és ültetvények körbekerítésére

 60 gyümölcs-, mogyoró- és komlótermesztő részesült tartományi támogatásban. A befektetések összértéke 107,9 millió dinár, a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság 53,8 millió dinárral támogatta a termelőket.

Fajka Bence ebben az évben telepítette mogyorósát, két hektáron. Az ültetvény körbekerítésének utófinanszírozására pályázott sikeresen.

„Ez a támogatás nagyon fontos volt számomra, különben a további befektetéseket nem tudnám önerőből finanszírozni. Nagyjából 350 ezer értékű összeget fognak majd utalni, és ezt kútfúrásba fogom majd a jövőben befektetni.”

Domonkos Erikáék gyümölcsösüket szeretnék lefedni jégvédelmi hálóval. A tartományi titkárságon nyert támogatásból egyelőre a tartóoszlopokat tudják felállítani.

„A jövőben, talán jövőre meg fogjuk a hálót is pályázni rá, de most egyelőre így maradtunk, szűkre szabták most az idén a pénzünket, mert egy kicsit rossz ára volt az almának.”

Összesen 60 termelő részesült támogatásban.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság évről évre előír ilyen fejlesztéseket, a gazdák ezt használják, és nagymértékben segít az ő támogatásukban. El kell azt mondani, hogy 60 vagy akár 70 százalékos költség visszatérítést is tud adni a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság, és úgy gondoljuk, hogy ezzel maximálisan tudjuk támogatni a gazdákat.”

A fiatal gazdák startup támogatásának elbírálása is tart, hamarosan kikerülnek az illetékes titkárság weboldalára az eredmények.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír